През 2024 г. Барселона отново ще бъде домакин на MWC.

...
През 2024 г. Барселона отново ще бъде домакин на MWC.
Коментари Харесай

Концепцията за сгъваем телефон на Tecno показва бъдеще, в което сгъваемите смартфони са остарели

През 2024 година Барселона още веднъж ще бъде хазаин на MWC. Това е Световния мобилен конгрес и на него ще бъдат показани голям брой нови и бъдещи технологии от разнообразни компании. Включително, несъмнено, от Tecno; основателите на Phantom V Fold.

Наред със личния си робот-куче и игровия хедсет за добавена действителност с Windows – Pocket Go – Tecno показва и някои нови технологии за смарт телефони. Не на последно място това е „ навиващият се “ смарт телефон Phantom Ultimate, който до момента беше единствено идея. В смисъл, че се навива дисплеят, а не целият телефон.

Обещаното показване по време на MWC 2024 удостоверява вероятността Phantom Ultimate към този момент да е изцяло подготвен. И де трансформирал тази концепция в действителност. Интересно ще е да забележим какъв брой добре той (и всички други сгъваеми смартфони) може да осъществя тази идея на действителния пазар. Ако не друго, да се надяваме, че разгръщането ще премине малко по-гладко от неуспеха на сгъваемите устройства през 2019 година

Продължавай да се навиваш

По принцип навиването е доста по-различно от сгъването на механично равнище. Но цялостният резултат е сходен, когато става въпрос за екрани на смарт телефони. По създание, за разлика от сегашните сгъваеми устройства, Phantom Ultimate може да гладко да контролира размера на своя екран в диапазона от 6,55 инча до 7,11 инча.

Това, което отличава този съответен метод към смяната на размера на екрана, е методът, по който целият екран се увива към телефона, когато е спретнат. Разгъването става бързо (в рамките на почти 1,3 секунди, съгласно Tecno). Това също по този начин дава опция за по-тънък дизайн на смарт телефона като цяло. За разлика от сгъваемия неговата дебелина не се удвоява, когато го сгъвате. Екранът просто се плъзга към гърба. Така че оставате с устройство с дебелина почти 10 мм (около 0,4 инча), без значение от това каква настройка на екрана сте избрали.

Споменатият екран също по този начин може да се похвали с спомагателен AMOLED екран с разграничителна дарба 2296×1596 и периодичност на освежаване до 120 Hz

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР