През 2023 година в община Монтана са подписани 161 граждански

...
През 2023 година в община Монтана са подписани 161 граждански
Коментари Харесай

В Монтана масово се женят през делничните дни

През 2023 година в община Монтана са подписани 161 цивилен брака, като в почивните дни са подписани 60 от тях. В тези 60 случая младоженците са били хора на междинна възраст 20-22 години, като има и случаи двамата да са на по 18 години, заяви шефът на общинската компания „ Обредни действия “ Венка Дикова.
При 36 от случаите младоженците са поискали изнесен обред в самото заведение, където ще се чества с родственици и другари, а в другите 24 случая ритуалът е бил в залата на общината. Всичките бракове, подписани в почивните дни, са били съпроводени с огромни сватбени тържества.
През 2023 година подписаните цивилен бракове в делнични дни са 101. При тези бракове междинната възраст на младоженците е към 30 години. В множеството случаи това са хора, които са приключили своето обучение и към този момент имат професионална кариера. Браковете в работни дни са били съпроводени със скромни фамилни тържества с малко хора.
Най-възрастните младоженци през 2023 година в Монтана са на общо 112 години – мъжът на 68 години, а дамата на 44. В общината са подписани и четири " интернационалните брака " – трима българи са си взели съпруги от Тайван, Тайланд и Румъния, а една българска се е омъжила за албанец.
През 2023 година броят на подписаните цивилен бракове в община Монтана е повишен спрямо 2022 година с 12 броя.
Венка Дикова заяви, че във връзка интернационалната седмица на брака- от 7 до 14 февруари, общинската компания „ Обредни действия “ ще посети в домовете им съпрузи от общината, които имат дълготраен брак, ще им раздаде дарове и ги уважи с малко празненство. Рекордът в това отношение държат 95-годишният Петко и 88- годишната Иванка, които са женени от 68 години насам./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР