През 2023 г. в Съединените щати рекорден брой граждани са

...
През 2023 г. в Съединените щати рекорден брой граждани са
Коментари Харесай

Американците с рекорд по местене от мегаполиси в малки градчета през 2023 г., компаниите ги следват

През 2023 година в Съединените щати рекорден брой жители са напуснали мегаполисите за сметка на дребните градове или селските региони. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на проучване на екип от Университета във Вирджиния, Както отбелязва Хамилтън Ломбард, началник на еипа за демографски проучвания, 291,4 хиляди американци са избрали да стартират живота си в градове с население под 250 хиляди души. По думите му такова изселване от мегаполисите не е следено от 70-те години на предишния век.

Изследователите изясняват тази обстановка като продължение на наклонност, почнала по време на пандемията, когато доста американци започнаха да купуват селски къщи, с цел да не остават в градски жилища по време на самоизолация. Напредъкът в технологиите, който разрешава на от ден на ден и повече хора да работят от разстояние, единствено форсира тази наклонност.

„ През 2023 година е повишен общият брой работни дни, които са минали отдалечено. Освен това американците исторически са били по-мобилни географски и от ден на ден желаят да се реалокират от гъсто обитаемоте региони, в случай че новото им местонахождение им разрешава да не понижават качеството си на живот “, отбелязва Ломбард.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР