През 2023 г. Русия, Индия и Европейската космическа агенция ще

...
През 2023 г. Русия, Индия и Европейската космическа агенция ще
Коментари Харесай

Редица страни се готвят да покорят Луната и космоса през 2023 г.

През 2023 година Русия, Индия и Европейската галактическа организация ще започват задачи до Луната и в дълбокия космос , оповестява БиБиСи. Този ход следва задачата на НАСА " Артемида I ", която неотдавна направи обиколка към луната, употребявайки галактически транспортен съд, предопределен да върне хората назад на лунната повърхнина.

Индия възнамерява да започва задачата Чандраян 3 до Луната през юни 2023 година, като вземе модул за кацане и роботизиран роувър, с цел да изследва повърхността. Индия за първи път доближи Луната през 2008 година с Чандраян 1.

Русия има намерение да започва своята задача Луна 25 през юли 2023 година, като сложи сонда на Луната, с цел да събере проби от южния полярен район.

SpaceX възнамерява да вземе японския милиардер Юсаку Маезава и осем други пасажери на пътуването към Луната с dearMoon в края на 2023 г . Това ще бъде първата задача за галактическия транспортен съд Starship, който може да транспортира 100 души.
 Русия и Китай дружно строят научна база на Луната
Русия и Китай дружно строят научна база на Луната

Изграждането ѝ би трябвало да завърши до 2035 година

NASA, американската галактическа организация, възнамерява да започва идната си задача до Луната през 2024 година Наречена Артемида II, тя ще изведе астронавти в орбита към Луната. Американската организация би трябвало да започва задачата Артемида III през 2025 или 2026 година, като приземи първата жена и първия цветнокож човек на Луната. Хора са стъпвали на Луната за последно през 1972 година

Китай пък разгласи взаимни проекти с Русия за основаване на база на Луната до 2035 година Целта на галактическите сили, като Съединени американски щати, Русия и Китай, е да основат бази на Луната, в които да живеят астронавти.

НАСА ще изстреля своя галактически транспортен съд Psyche през лятото на 2023 година, с цел да изследва метеорит, наименуван 16 Psyche, за който се счита, че е излишък от планета, основана в най-ранните дни на Слънчевата система.

Европейската галактическа организация (ESA), организация, подкрепяна от 22 европейски страни, се готви да изстреля своя Jupiter Icy Moon Explorer (JUICE), уред изследващ ледените луни на Юпитер, през април 2023 година Сондата ще търси признаци на живот във водния лед, за който се счита, че се намира под повърхността на три от луните на Юпитер - Ганимед, Калистро и Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР