През 2023 г. изкуственият интелект (AI) направи първи стъпки в

...
През 2023 г. изкуственият интелект (AI) направи първи стъпки в
Коментари Харесай

Lenovo подготвя компютри и своя платформа с AI

През 2023 година изкуственият разсъдък (AI) направи първи стъпки в областта на чатботовете и се показа на всеобщия консуматор. През 2024 година можем да чакаме идната фаза от неговия напредък - нахлуване в операционните системи и компютрите.

Този развой към този момент стартира откакто Microsoft внедри Copilot в Windows. Освен това софтуерният колос разгласи, че през тази година желае да ни вкара в ерата на AI PC - лични компютри с изкуствен интелект.

Не е изненада, че Microsoft няма да е единствената компания, която ще работи в тази посока. Lenovo също приготвя гама компютри с AI и даже своя операционна система с AI, оповестява GizmoChina.

По време на ревюто CES 2024 предишния месец Lenovo загатна, че това в действителност е в проектите на компанията, без да влиза в доста детайлности. Според слуховете, платформата ще се употребява от новите AI компютри на Lenovo, като първата част от тях се чака още тази година.

Основната цел е устройствата да станат по-лесни за потребление и да оферират по-високо равнище на интерактивност. Включително с времето да стартират да схващат естествения език и държание на потребителя и да плануват потребностите му, с цел да не се постанова той да изяснява в детайли всякога.

Не е ясно дали платформата на Lenovo ще надгражда Windows и ще е в допълнение конфигурирана или ще е напълно независима. Компанията желае да направи цяла гама устройства, в това число умни джаджи, които да оказват помощ в всекидневието на хората. Всичко ще е построено и с нараснала сигурност и отбрана за персоналните данни.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР