През 2023 г. архипелагът е привлякъл рекордните 14,1 милиона чуждестранни

...
През 2023 г. архипелагът е привлякъл рекордните 14,1 милиона чуждестранни
Коментари Харесай

Вашият рай е моето нещастие

През 2023 година архипелагът е привлякъл рекордните 14,1 милиона задгранични гости при към 2.2 милиона локални поданици. Огромното търсене на жилища направи цените и наемите им, непостижими. Дори в не толкоз известни туристически градове, междинният наем на жилища вид „ боксониера ” е към Евро 800, а междинната заплата – към Евро 900.. Въпреки това туристическите оператори „ разграбват ” пазара на жилищата чартърен.

„ Airbnb и Booking.com са като рак, който гълтам острова лека-полека “, споделя пред Euronews локален юноша. Други са загрижени, че „ Индустрията пораства и пораства и изразходва толкоз доста запаси, че островът не може да се оправи “. Местна гражданска организация е на мнение, че под натиска на всеобщия туризъм островите „ колабират обществено и екологично “.

Доклад на организацията „ Еколози в деяние ” предизвестява, че поради цунамитата от почиващи, под напън са здравните услуги, ръководството на боклуци, водоснабдяването и биоразнообразието. Заедно с това съвсем 34% от локалното население (близо 800 000 души) са изправени...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР