През 2022 г. ще бъде пуснат нов , свързващ Прага,

...
През 2022 г. ще бъде пуснат нов , свързващ Прага,
Коментари Харесай

Нови нощни влакове тръгват из Европа

През 2022 година ще бъде пуснат нов, свързващ Прага, Дрезден, Берлин, Амстердам и Брюксел, оповестява „ Lonely Planet “.
Той би трябвало да добавя мрежата от направления, които свързват градовете по целия континент.
 Високоскоростен трен не може да бъде пуснат в употреба поради пандемията Високоскоростен трен не може да бъде пуснат в употреба поради пандемията
Високоскоростен трен, докаран до Гърция от Италия, ще прекара най-малко още един месец в депото, откакто пропусна стартирането си в експлоата...
Влакът ще потегля рано вечерта от Прага през Дрезден, Берлин и Амстердам за Брюксел, пристигайки сутринта. На пасажерите ще бъдат обезпечени места за сядане в купета, безвъзмезден достъп до интернет, закуска, кафе и други услуги.
Стартирането на маршрута ще бъде част от плануваното разширение на европейската мрежа за нощни влакове. Държавните железници на Германия, Австрия, Франция и Швейцария към този момент оповестиха партньорство с капиталов фонд за възкръсване на подобен превоз.
Само преди четири години немската държавна железница „ Deutsche Bahn “ продаде всички свои спални вагони, като ги разгласи за нерентабилни заради ниския пътникопоток. Но изменението на климата и повлияха на метода, по който пътуващите стигат до дестинациите си.
Очаква се още пет маршрута да бъдат пуснати през идващите четири години. До декември 2021 година ще се появи нова нощна връзка сред Виена и Париж през Мюнхен, както и сред Цюрих и Амстердам. Влакове, свързващи Цюрих и Рим, ще се движат от декември 2022 година През декември 2023 година ще се появи различен маршрут - Виена-Париж, който ще минава през Берлин и Брюксел. Нощни влакове сред Цюрих и Барселона ще стартират да се движат през декември 2024 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР