През 2022 г. се очаква ТЕЦ - Русе да включи

...
През 2022 г. се очаква ТЕЦ - Русе да включи
Коментари Харесай

ТЕЦ - Русе инвестира в модерни газови когенератори

През 2022 година се чака Топлоелектрическа централа - Русе да включи в употреба три съвременни газови когенератора. " Газовите когенератори съставляват мотори с вътрешно горене, които се зареждат с природен газ и създадената от тях механична сила зарежда електрогенератор, който създава електричество 7 мегавата. 80% oт влoжeнaтa eнepгия oт пpиpoдeн гaз ce пpeoбpaзyвa в пoлeзнa тoплиннa или eлeĸтpичecĸa мoщнocт. Tpите ĸoгeнepaтopa ca c oбщa мoщнocт 21 мeгaвaтa eлeĸтpичecĸa мoщнocт и 18 мeгaвaтa тoплиннa мoщнocт ", показват от сдружението.

Директорът на " Топлофикация Русе " инж. Севдалин Желев разяснява, че задачата, която си слагат с реализирането на плана, е през летните месеци да създават сила единствено от природен газ. " Чрез поетапната подмяна на въглищата с биомаса и синьо гориво, ще понижим сензитивно въглеродните излъчвания и производството ни става все по-екологично. Газификацията ще се отрази позитивно както на гр. Русе, по този начин и на екологичните и финансови резултати на „ Топлофикация Русе ", разгласи инж. Желев.

Той изясни, че екологичността на новите когенератори е доказана и от позитивната оценка за влияние върху околната среда на плана. " С най-хубавите технологии от ново потомство ще осигурим по-висока сигурност на топлоснабдяването. Комбинираното произвеждане на електрическа и топлинна сила е най-ефективният и щадящ природата способ. Използвайки когенерациите се способства за чистотата на въздуха в Русе ", съобщи инж. Желев.

От сдружението и отсега нататък ще извършват тактиката за възстановяване на въздействието върху околната среда. „ По този метод ще бъдем в синхрон с политиката на Европейския съюз за основаване на нисковъглеродно и чисто произвеждане на сила “, добавя още той.

За повишение на енергийната успеваемост в последните няколко години бяха отчасти или напълно осъвременени и абонатните станции.

„ Абонатните станции са значим съставен елемент на топлоснабдителните системи и когато в тях има щета или нередовност основават предпоставки за енергийна неефективност ", показа инж. Желев. По думите му премахването на амортизиралите абонатни станции и подмяната им с нови допринасе за повишение на експлоатационната надеждност на системата, а също по този начин и значително понижаване на загубата на сила.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР