През 2022 г. милиони американски деца са работили в земеделието,

...
През 2022 г. милиони американски деца са работили в земеделието,
Коментари Харесай

Радио Китай: Проблемът с експлоатацията на детски труд в САЩ продължава да не намира своето решение

През 2022 година милиони американски деца са работили в земеделието, хранителната индустрия, бранша на услугите, развлеченията и строителството, като по-голяма част от тях са били имигранти, сочат данни на Министерството на труда. Агенция „ Ройтерс “ пък заяви, че от 2018 година насам броят на нелегално наетите на работа деца в Съединени американски щати се е нараснал с 70%, пише радио Китай. 

Защо Съединени американски щати, които се хвалят като бранител на правата на индивида, не се грижат за ползите на малолетните, доста от които са принудени да работят? Една от значимите аргументи са пропуски в законодателната им система. Използването на детски труд не е изцяло неразрешено, а единствено има ограничавания в тази област, което на практика узаконява наемането на деца в някои браншове.

Освен това санкциите за престъпления не са високи, което разрешава значително американски компании да рискуват. Партийните битки сред републиканци и демократи пък доведоха до това, че разрешаването на казуса с детския труд се отсрочва безпределно.

Вестник „ Ню Йорк таймс “ разяснява, че въпреки репортажите, че деца-имигранти са обект на трудова употреба да са провокирали внимание, разликите сред Демократическата и Републиканската партии по отношение на имиграцията в целокупност, усложнява въпроса. Това е повода американското държавно управление да не подхваща никакви ограничения по въпроса за детския труд, макар че е необятно подложен на критика от обществото.

Децата са уязвима група, която би трябвало да бъде предпазена, само че в Съединени американски щати, където облагата е преди всичко, те биват употребявани като евтина работна ръка. Съединените щати са единствена от 193-те страни-членки на Организация на обединените нации, която не е утвърдила Конвенцията за правата на децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР