През 2022 г. Илон Мъск тайно e наредил сателитната връзка

...
През 2022 г. Илон Мъск тайно e наредил сателитната връзка
Коментари Харесай

CNN: Илон Мъск прекъсна украинската атака срещу Крим през 2022 г., като изключи Starlink

През 2022 година Илон Мъск скрито e наредил сателитната връзка Starlink покрай крайбрежията на окупирания от Русия Крим да бъде затворена, с цел да попречи на офанзивата на Украйна против съветския военноморски флот в Севастопол.

Това излиза наяве от CNN, която получи достъп до фрагмент от биографията на Мъск от американския публицист и публицист Уолтър Айзъксън, която публично ще бъде пусната в продажба на 12 септември

Откъсът гласи, че през 2022 година Мъск скрито е наредил на инженерите си да изключат мрежа за сателитна връзка покрай брега на Крим, с цел да пресечен офанзивата на надводен транспортен съд без екипаж (USV) от Украйна против съветския военноморски флот в Севастопол.

Според Айзъксън украинските USV, заредени с експлозиви, са „ се доближили до съветския флот “, само че по-късно са „ изхвърлени на брега безвредно “.

Айзъксън споделя, че решението на Мъск е стимулирано от страха му от възможен съветски удар в отговор. Мъск явно е разговарял с съветски публични лица и е вярвал, че Русия може да употребява нуклеарни оръжия в такава обстановка.

В биографията Мъск изяснява, че сателитната мрежа не е проектирана да се употребява в спорове.

„ Starlink беше [създадена], с цел да могат хората да гледат Netflix и да се провиснал, и да се свързват онлайн в учебно заведение, и да вършат положителни мирни неща, а не набези с дронове “, гласи фрагментът.

Твърди се, че украинската страна се е пробвала да убеди Мъск, само че той не се е поддал.

CNN не е съумяла да получи коментар от самия Мъск, с цел да удостовери историята.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР