През 2021 Тойота започва изграждането на града на бъдещето. Голяма

...
През 2021 Тойота започва изграждането на града на бъдещето. Голяма
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда градът на бъдещето

През 2021 Тойота стартира построяването на " града на бъдещето ". Голяма част от него ще бъде подземен. Колите ще се движат без водачи, а семейството ще се поеме от изкуствен интелект. Кой ще живее в него? Вижте в:

Що е то " град на бъдещето "?

Как би могъл да наподобява градът на бъдещето? Най-голямата японска автомобилна компания Тойота има отговор на този въпрос. Тя възнамерява да построи град, в който колите ще се движат без водачи, за инфраструктурата ще дават отговор роботи, а за поддържането на семейството ще се употребява изкуствен интелект.

" Woven City " - градът-лаборатория

Градът, плануван от Тойота, ще носи името Woven City. В него ще живеят към 2000 души - чиновници на компанията и техните фамилии. Градът ще бъде издигнат на мястото на остарял авто цех с повърхност от 70 хектара, близо до град Фуджияма. В него ще се организират научни проучвания. Там ще се тестват и последните механически новости.
 град на бъдещето iStock/Getty Images
Мечтата на Акио Тойода

В Woven City високите технологии ще бъдат част от естествения живот. С построяването на тази " жива лаборатория " Акио Тойода, 63-годишният президент на Тойота, сбъдва една своя фантазия. Той показа проекта си на интернационалната галерия Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас.-->

Автомобили без водачи

Важна роля в " града на бъдещето " ще играят колите без водачи, разработвани от Тойота. Те ще бъдат употребявани за транспорта на хора, само че ще служат и като мобилни офиси, магазини и даже като хотели на колела. Архитектът на " града на бъдещето " Бярке Ингелс показва един от тези коли.

E-pallete: знаете ли какво е това?

E-pallete е мултифункционален електронен автомобил, който може да се употребява за разнообразни цели. С модела, който се вижда на фотографията, могат да се транспортират пасажери. Други модели обаче биха могли да бъдат употребявани и като мобилен офис, магазин или хотел на колела - със съответното съоръжение на салона. Концернът Тойота показа първите такива коли преди две години на автосалона в Лас Вегас.

Архитектът на " града на бъдещето "

Проектирането на Woven City е поверено на известния датски проектант Бярке Ингелс. Официалното строителство ще стартира през 2021 година. По-голямата част от инфраструктурата ще бъде ситуирана подземен. Сградите ще бъдат издигнати от дърво, а по покривите ще има слънчеви акумулатори. Преди години Бярке Ингелс се прочу с проектирането на централата на Google.

Не е единствено Тойота

Тойота не е първата компания, възнамерявала да построи " интелигентен град ". Съвсем неотдавна южнокорейският тръст Хюндай показа сходна идея. През 2017 година и Google разгласи, че има намерение да осъществя сходен план в Торонто - на повърхност от 5 хектара.

Летящите коли към този момент са действителност

Само допреди няколко години мнозина причисляваха летящите коли към сферата на фантастиката. Днес към този момент са създадени десетки планове за този тип возила. Част от тях даже към този момент се тестват в действителни условия. Японците бяха едни от първите, показали летящи коли. На фотографията се виждат летящите коли Cartivator, в чиято разработка е взел участие и концернът Тойота.
 летяща кола iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР