През 2021 г. пандемията от новия коронавирус продължава да бушува

...
През 2021 г. пандемията от новия коронавирус продължава да бушува
Коментари Харесай

Китай изпълни обещанието си да предостави ваксини срещу COVID-19 като глобален обществен продукт

През 2021 година пандемията от новия ковид продължава да бушува по света и да заплашва човешкото здраве. Придържайки се към „ концепцията за споделена орис в опазването на здравето “, препоръчана от китайския ръководител Си Дзинпин, Китай интензивно извършва уговорките си и създава и създава ваксини като световен публичен артикул. До този миг страната е предоставила на другите страни близо 750 милиона дози.

Дисбалансът във имунизацията по света е явен. През 2021 година китайският водач Си Дзинпин уточни, че " ваксиналният шовинизъм " би трябвало да бъде отритнат. Големите страни би трябвало да поемат отговорност за създаването и производството на ваксини и да ги дават на най-нуждаещите се разрастващи се страни.

На 12 юли Глобалният алианс за ваксини и имунизация разгласи подписването на съглашения за предварителна покупка на ваксини със „ Синофарм “ и „ Късин “, съгласно които двете китайски компании ще дават 110 милиона дози ваксини на КОВАКС до края на октомври, от което ще се възползват повече разрастващите се страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР