През 2021 г. Microsoft представи облачната услуга Windows 365, която

...
През 2021 г. Microsoft представи облачната услуга Windows 365, която
Коментари Харесай

Microsoft планира да пусне напълно облачно базиран Windows, за който не се изисква компютър

През 2021 година Microsoft показа облачната услуга Windows 365, която ви разрешава да стартирате Windows 10 основан виртуален компютър в облака за корпоративните консуматори. Сега компанията ще направи същото за необятната аудитория. Подобни планове бяха декларирани в миналогодишната вътрешна презентация State of the business, където Microsoft очерта по-нататъшното развиване на Windows 365 като „ пълноценна операционна система Windows на всяко устройство от облака “.

Презентацията беше направена обществено притежание като част от чуването по делото на FTC (Федералната комерсиална комисия) против Microsoft, защото включва цялостната тактика за развиване на подразделението за Оценка за съвместимост и връзката му с други елементи от бизнеса на компанията. Все по-голямото пренасяне на Windows в облака се дефинира като дълготрайна цел за компанията в потребителския сегмент. С мощни облаци и изкуствен интелект Microsoft възнамерява изцяло да промени метода, по който хората взаимодействат с операционната система. Оценка за съвместимост ще може да се започва от всяко устройство и на всички места, където има интернет.

Досега Windows 365 беше наличен единствено за комерсиалните клиенти, само че Microsoft към този момент надълбоко интегрира услугата в Windows 11. Бъдещата актуализация ще включва функционалността Windows 365 Boot, която ще разреши на Windows 11 устройствата да влизат непосредствено в облачната Оценка за съвместимост вместо в локалната операционна система. И с помощта на Windows 365 Switch, ще можете неотложно да превключвате сред тях благодарение на Task View (виртуални работни плотове).

Идеята за цялостно преместване на Windows в облака също е забавна от позиция на идентичното потребление на неговите благоприятни условия на всеки хардуер, друг от класическата x86 архитектура. Microsoft към този момент направи специфична версия на операционната система за своите ARM-базирани Surface Pro X устройства. Съвсем неотдавна чухме, че Microsoft е почнал да създава и свои лични процесори с тази архитектура и може би работи върху чипове, с цел да форсира работата на AI.

На различен слайд от презентацията Microsoft загатва нуждата от “укрепване на комерсиалната стойност на Windows в отговор на опасността от страна на Chromebook “. Търговската страна на въпроса се крие в желанието за увеличение на каузи му измежду облачните компютри, в които главната употребена операционна система е Windows 365.

Microsoft неотдавна разгласи Windows Copilot, основан на изкуствен интелект помощник за Windows 11. Асистентът, интегриран в операционната система, може да работи със наличието вътре в приложенията, да прави рекомендации или да автоматизира задания. В момента Microsoft тества функционалността вътрешно и дава обещание да я пусне през юни за бета-тестерите, а по-късно да я пусне и за всички консуматори на Windows 11.

Copilot е част от по-широката упоритост на Microsoft за внедряване на изкуствения разсъдък в Windows, която в детайли бе разказана в презентацията. Microsoft също по този начин работи с AMD и Intel, с цел да даде повече AI функционалности в идващото потомство процесори. Intel и Microsoft даже намекнаха за Windows 12 през последните месеци, като изпълнителният шеф на Windows Панос Панай (Panos Panay) сподели на CES по-рано тази година, че „ AI ще промени метода, по който взаимодействате с Windows “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР