През 2021 г. Дубай се класира на първо място сред

...
През 2021 г. Дубай се класира на първо място сред
Коментари Харесай

Защо все повече чужденци купуват имоти тук

През 2021 година Дубай се класира преди всичко измежду най-големите финансови центрове в света по привличане на директни задгранични вложения (ПЧИ), а сред 2017 година и 2021 година притегли вложения в планове на обща стойност 1,4 милиарда USD.

Международният финансов център на Дубай (DIFC) също надмина всички съперници в привличането на ПЧИ в бранша на финансовите услуги, както предходната година, по този начин и сред 2017 и 2021 година, съгласно информация на Dubai Development Investment Authority (Dubai FDI).

Според отчет, основан на данни от Financial Times, емирството е надминало огромни финансови центрове като Лондон, Сингапур, Ню Йорк и Париж в привличането на планове за ПЧИ. Само секторът на финансовите услуги на града притегли 58 плана за ПЧИ на стойност 252,16 млн. USD, което оказа помощ за основаването на към 1432 работни места през 2021 година

Сред главните източници на планове за ПЧИ в бранша на финансовите услуги на Дубай през 2021 година Англия е водеща, следвана от Съединени американски щати, Швейцария, Индия и Кипър. По отношение на директните задгранични вложения Обединеното кралство също резервира водещата си позиция, следвано от Съединени американски щати, Индия, Швейцария и Ливан. Сред страните източници на ПЧИ планове в интервала от 2017 до 2021 година водещи са Англия, Съединени американски щати, Швейцария, Индия и Китай.

„ Към края на 2021 година Дубай се класира преди всичко в света в бранша на финансовите услуги по привличане на планове за ПЧИ, на трето място по основаване на работни места и на пето място във връзка с притеглен капитал от ПЧИ “, се споделя в отчета.

Обединените арабски емирства се пробват да възстановят стопанската система на страната и да привлекат вложители, както и сполучливи и надарени хора от цялостен ​​свят. Това се улеснява от способената миграционна политика на страната, която опростява преместването в ОАЕ и дава обещание цялостен набор от бонуси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР