През 2020 г. се предвижда 10% увеличение на възнагражденията на

...
През 2020 г. се предвижда 10% увеличение на възнагражденията на
Коментари Харесай

Близо 5 млн. лв. са инвестирани в модернизиране на хемодиализната мрежа

През 2020 година се планува 10% нарастване на възнагражденията на работещите в районните здравни инспекции. Увеличение имаше и при започване на актуалната година. Това сподели здравният министър Кирил Ананиев по време на формалното разкриване на разширеното и ремонтирано Отделение „ Диализно лекуване “ към Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Канев “ в Русе.

С близо 600 хиляди лева, предоставени от Министерството на здравеопазването, университетската болница „ Канев “ в Русе е закупила 22 хемодиализни апарати, водоочистваща система, 8 профилирани стола и 16 електрически кревати. Още 500 хиляди лева за ремонт на „ Диализното поделение “ са обезпечени от фондация „ Игнат Канев “. Отделението има III-то равнище на подготвеност, разполага с 24 диализни поста и обслужва 143 пациенти от област Русе и прилежащите области.

Ананиев означи, че модернизирането на хемодиализните центрове в цялата страна е хоризонтална политика на управлението на министерството.

„ През 2018 година държавното управление отпусна средства в размер на 8,1 млн. лева, от които към 5 млн. лева бяха предоставени на 29 хемодиализни структури на територията на цялата страна за осъществяване на ремонтни действия и закупуване на хемодиализна техника и съоръжение, включително хемодиализни апарати, кревати за хемодиализа и водоочистващи системи “, съобщи министърът.

Министърът се обърна с признателност към Игнат Канев за направеното от него подаяние за лечебното заведение и уточни: „ Този забележителен финансов запас даде опция разширението и ремонтът на диализното поделение да станат факт. Високо правя оценка тази постъпка, която е следващото удостоверение за неподправената човечност на един патриотичен българин “. Ананиев акцентира, че посредством модернизирането на Отделение „ Диализно лекуване “ ще се подобрят медицинските грижи за болните с остра и терминална хронична бъбречна непълнота от района.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР