През 2020 г. най-модерната въглищна централа в България - ТЕЦ

...
През 2020 г. най-модерната въглищна централа в България - ТЕЦ
Коментари Харесай

ТЕЦ AES Гълъбово произведе близо 2,8 млн. MWh електроенергия през 2020 г.

През 2020 година най-модерната въглищна централа в България - Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, създаде 2 766 965 MWh електрическа енергия. С работата си двата енергоблока на централата осигуриха 8% от електрическата енергия, потребена в България през 2020 година Това се равнява на междинното годишно ползване на над 750 000 български семейства, демонстрира разбор на индустриалните резултати на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово.

Топлоелектрическа централа AES Гълъбово работи в цялостен синхрон с диспечерските графици на ЕСО за посрещане на потребностите на енергийната система в страната. Благодарение на софтуерната си еластичност, Топлоелектрическа централа AES Гълъбово оказва помощ на България да покрива условията на ENTSO-E за първично и вторично контролиране на електроенергийната система. Централата е основна за обезпечаване на статичната и динамична резистентност на енергийната система на Република България, както и за поддържане равнищата на напреженията и салдото на реактивните мощности в електропреносната мрежа. Всичко това за следващ път демонстрира основното значение, което най-новата въглищна Топлоелектрическа централа в страната има за енергийната система на България.

В резултат на виновното отношение към околната среда и внедрените съвременни технологии, през 2020 година най-екологичната въглищна централа в България реализира средногодишна успеваемост на сероочистване от над 97%.

С работата си и през 2020 година Топлоелектрическа централа AES Гълъбово способства за енергийната самостоятелност на България и подсигурява трудова претовареност за хиляди миньори в най-големите държавни мини у нас " Мини Марица Изток ".

Топлоелектрическа централа AES Гълъбово продължава да подсигурява енергийната сигурност на страната, работейки при строго съблюдаване на ограниченията против разпространяване на COVID-19. AES е най-големият вложител в енергийния бранш на България за последните 30 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР