През 2020-а шефове на водещи британски фирми за три дни

...
През 2020-а шефове на водещи британски фирми за три дни
Коментари Харесай

За три дни британски шефове на водещи компании изкарват колкото служител за цяла година

През 2020-а шефове на водещи английски компании за три дни ще изкарват междинната годишна работна заплата на един собствен чиновник, сочи изследване, представено от „ Би Би Си “.

По данни на Центъра за проучване на скъпоплатените чиновници и на института „ Чартърд “ по личния състав и развиването (CIPD) и неправителствената организация High Pay Centre към 17:00 часа на 2 януари основни изпълнителни шефове, оглавяващи обществени компании на Лондонската фондова борса FTSE, би трябвало да са изкарали приблизително към 29 559 паунда – колкото получават служащите им за цялата година. Средното годишно заплащане на върховен корпоративен началник в страната е 3,46 милиона лири.

Визираният в изследването ден е кръстен „ Деня на големците “ ( " Fat Cat Day " ) от хората, които остро подлагат на критика огромните разлики на заплащането във водещите английски компании, отбелязва Агенция Франс Прес.

Изчислението е въз основата на информация, която демонстрира, че през 2018-а шефовете са получавали по 901.30 паунда на час, а чиновниците им – по 14.37 паунда за същия интервал. Така в края на годината разликата в припечелените пари е 117 пъти повече в интерес на ръководителите.

Именно високото възнаграждение и голямата разлика в него ще е основен проблем и през 2020 година, защото за първи път обществените компании във Англия, които имат над 250 служителя, са задължени да оповестят съотношението сред заплатите на хората, заемащи позицията на основен изпълнителен шеф, по отношение на тези на служащите, както и да се обосноват зад аргументите, стоящи зад това съответствие, споделят анализаторите в отчета към изследването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР