През 2019 година парите, похарчени за дигитална реклама в Съединените

...
През 2019 година парите, похарчени за дигитална реклама в Съединените
Коментари Харесай

Дигиталната реклама ще изпревари традиционната за първи път в САЩ

През 2019 година парите, изхарчени за цифрова реклама в Съединените американски щати, ще надминат изхарчените за обичайни реклами за първи път в историята, съгласно прогнозата на eMarketer, представена от The Washington Post.

До края на годината компанията предвижда, че разноските за цифрови реклами ще доближат съвсем $130 милиарда, по отношение на $110 милиарда за обичайни реклами. До 2023 година цифровите реклами ще притеглят общо две трети от разноските на фирмите.

Ръстът ще пристигна, частично, от изострен спад в основни принт формати като " Жълтите страници ", където разноските ще намалеят с 19 %. Във вестници и списания ще бъдат вложени с 18 % по-малко.

Разходите за телевизионни реклами също ще намалеят, само че с надалеч по-малко - с 2,2 % през годината до общо $71 милиарда. През тази година няма избори в Съединени американски щати, нито огромни спортни събития, като Олимпийските игри.

Най-големите цифрови рекламодатели в Съединени американски щати - Гугъл и Фейсбук - ще запазят доминантната си позиция, като общите им доходи ще ръководят 59 % от пазара.

Над две трети от разноските за цифрови реклами ще бъдат ориентирани към мобилни устройства, споделят още от eMarketer. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР