През 2019 г. са ремонтирани 10 големи съоръжения на автомагистралите Тракия и

...
През 2019 г. са ремонтирани 10 големи
съоръжения на автомагистралите Тракия
и
Коментари Харесай

10 големи съоръжения на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ са ремонтирани през 2019 г.

През 2019 година са ремонтирани 10 големи съоръжения на автомагистралите „ Тракия и „ Хемус “. Това са 5 виадукта на АМ „ Тракия “, 4 виадукта на Автомагистрала „ Хемус “ и тръбата за София на тунел „ Витиня “ на АМ „ Хемус “. Стойността на вложените средства от републиканския бюджет е близо 65,3 млн. лева

Съоръженията по автомагистралите се обновяват по график откакто са обследвани и приоритизирани в реда, по който би трябвало да бъдат ремонтирани, в зависимост от положението им. Строителните действия са наложителни и не търпят отсрочване, тъй като гарантират сигурността и сигурността на водачи и пътници.

През декември беше пуснато придвижването по изцяло обновеното платно за Варна на виадукта при 19-ти км на Автомагистрала „ Хемус “, при с. Потоп, и „ Коренишки дол “ при 36-ти км на АМ „ Хемус “, с което се улесни пътуването преди Коледа, когато доста хора тръгват на път. Преди началото на дейния летен сезон беше пуснат трафикът и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми и 51-ви км /„ Разлив “/ на АМ „ Хемус “ и по платната за Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти км на АМ „ Тракия “. През есента бяха ремонтирани и платната за Бургас на оборудванията при 17-ти и 18-ти км на Автомагистрала „ Тракия “.

Ремонтът на тръбата за София на тунел „ Витиня “ на Автомагистрала „ Хемус “ продължава и през идната година. На съоръжението са направени голям брой изследвания и експертизи, въз основа на които са предприети аварийно-възстановителни дейности. Предстои привеждането на съоръжението в сходство с европейската инструкция 2004/54/ЕО за минималните условия за безопасност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа (TEN-T). Предвижда се ремонтните дейности в тръбата за София на тунел „ Витиня “ да приключат през 2020 г. Ремонтираната тръба ще е с модерни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при случай, с каквито разполага сега тръбата за Варна.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ продължава обновяването на мостовите съоръжения по автомагистралите, които не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Догодина се планира ремонт на платната за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на Автомагистрала „ Тракия “, платната за София на виадукта при 19-ти км, двата моста при 35-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ и платната за Варна на мостовете при 33-ти и 34-ти км на „ Хемус “. Ще се ремонтират носещите колони на съоръженията при 19-ти, 33-ти, 34-ти, 35-ти, 36-ти км /„ Коренишки дол “/, двата моста при 37-ми км на „ Хемус “ и при 37-ми км на АМ „ Тракия “. Планира се ремонт и на съоръженията при пътните възли „ Ботевград “ - при 47-ми км, „ Правец “ - при 52-ри км, и „ Джурово “ - при 67-ти км на АМ „ Хемус “.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР