През 2019 г. правителството ще преразпредели 10 млрд. лв. Това

...
През 2019 г. правителството ще преразпредели 10 млрд. лв. Това
Коментари Харесай

През 2019 г. ще се извърши кражбата на века, предрича Антон Кутев

През 2019 година държавното управление ще преразпредели 10 милиарда лева Това е кражбата на века . Това съобщи в Народното събрание депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев.

Законът изисква всички обществени разноски да се вършат на конкурсен принцип и да се обезпечава бистрота и успеваемост на изразходването на средствата. По тази причина Законът за бюджета се приема от Народното събрание, което подсигурява справедливото консумиране на средствата.

Очаква се обаче годината да приключи с 2 милиарда и 800 млн. лева остатък , което е повече от 10% над заложените доходи в приходната част на бюджета, предсказа Кутев и подсети, че при разискването на Бюджет 2018 Българска социалистическа партия към този момент е била планувала този резултат.

" Тогава ви казвахме, че съзнателно подценявате приходната част на бюджета с една много нечестна цел: да дадете опция на Борисов да преразпредели еднолично 2 или 3 милиарда лева . от паричките на българските жители, заобикаляйки законите на страната, пренебрегвайки духа на закона, без никаква конкуренция и бистрота ", укори аленият народен представител. Според него сега този остатък се харчи не в полза на българските жители, а на няколко души, които ще станат " непристойно богати " от тези дейности.

 2,8 милиарда остатък събра бюджетът през октомври
2,8 милиарда остатък събра бюджетът през октомври

Приходите порастват с близо 3,5 милиарда лв.

Кутев посочи, че в случай че ръководещите бяха приели предложенията на Българска социалистическа партия за бюджет 2018, над 1,6 млн. пенсионери щяха да получат нарастване на пенсиите сред 20% и 30%.

От своя страна 38 хиляди майки щяха да получат нарастване на месечното парично обезщетение за развъждане на дете от една до две години. В момента то е 380 лева, а щеше да стане 460 лева, натякна депутатът.

По отношение на дребните и междинните аграрни производители е щяло да има в допълнение субсидиране в размер на 100 млн. лева, а задълженията на държавните лечебни заведения е можело да бъдат платени.

Кутев изясни и че даже е щяло да може да стартира строителството на нова детска педиатрична болница, вместо да се преустроява болница " Лозенец ".

Депутатът укори ръководещите, че вместо да покачат пенсиите, те са решили да изхарчат 1 милиарда и 350 млн. лв. от бюджетния остатък за строителството на автомагистрала " Хемус ". Той изрази мнение, че това ще стане без никакви публични поръчки, без конкуренция на цени и качество и без бистрота.

 Народът не знае защо ще се харчат над 1 милиарда от бюджетния остатък
Народът не знае защо ще се харчат над 1 милиарда от бюджетния остатък

Проф. Вучева изясни, че остатъкът се употребява единствено за задължения и дефицити

" Двама или трима индивида в тази страна ще решат на кои компании да платят милиард и половина лв. напълно в прорез с духа както на закона, по този начин и на демокрацията ", акцентира Кутев и увери, че задачата е избрани хора да станат непристойно богати, намеквайки за самия министър председател Борисов.

" Вие сте единствено гумен щемпел, който подпечатваше цялото това безсрамие в границите на тази година ", обърна се аленият народен представител към ръководещите. Той подсети, че още преди месеци от Българска социалистическа партия са внесли законопроект, който да поправи Закона за обществените финанси, с цел да се вкара ограничаване във опцията за преразпределяне на средства единствено в границите на 1% от приходната част на бюджета.

 Парламентът одобри дефинитивно Бюджет 2019
Парламентът одобри дефинитивно Бюджет 2019

Обществото ни през идната година ще бъде по-богато, твърди Горанов

Според Кутев, в случай че законопроектът е бил признат, всичко това нямаше да е допустимо.

" Това преразпределяне на средства ще остане в историята като кражбата на годината ", отсече той и съобщи, че при започване на 2019 година следва да се извърши и кражбата на века , когато ще се преразпределят 10 милиарда лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР