През 2018 година професорът от Великобритания Ед Хокинс е разработил,

...
През 2018 година професорът от Великобритания Ед Хокинс е разработил,
Коментари Харесай

Защо тази КАРТИНА трябва да плаши човечеството до смърт ВИДЕО

През 2018 година професорът от Англия Ед Хокинс е създал, на пръв взор, много необикновена, само че разбираема цветна скица, която отразява климатичните промени в Канада, Съединени американски щати и Англия, започвайки от 19 век. Въпросната концепция по-късно стана много известна.

Метеоролозите, които са доста добре осведомени с протичащите промени, започнаха да носят вратовръзки с дадената рисунка, с цел да извърнат вниманието на обществото на казуса с световното стопляне.

През 2019 година ученият сътвори уебсайт, в който може в детайли да се прегледа по какъв начин се е променяла температурата в страната му през интервала 1850 - 2019 година.

Въз основа на базите от данни на разнообразни метеорологични организации на уеб страницата са събрани и оценени информации за температурните промени на Земята.

Как се повишава междинната температура във всичките страни по света се вижда посредством цветовия преход от синьо до алено и кърваво алено.

Тъмните линии демонстрират температурните смисли, които са се оказали по-ниски от нормалните за последните 100 години, а мрачно алените - стойностите на температурата, които са били над нормата.
Уникалността на климата във всяка страна няма въздействие върху това, тъй като растежът на температурата се следи във всички райони по идентичен метод.

Например графиката за Съединени американски щати:



Австралия:



Англия:



Русия:



Украина:



Китай:



Бразилия:



През 2017 година Хокинс сътвори спирална анимация, в която са отразени климатичните промени на Земята. Рисунката много скоро стана много известна, а изданието Washington Post дефинира диаграмата, като най-убедителната, отразяваща световните климатични промени.



В новата инфографика, по думите на учения, няма отвличащи фактори, които нормално участват в другите графики.

В нея в компресиран тип са показани дълготрайните трендове за температурните промени на Земята.

В профила си в Туитър ученият приканва всички да употребяват тези графики и да ги споделят с други, с цел да може колкото се може повече хора да бъдат осведомени с проблемите на световното стопляне.

Потребител бил толкоз впечатлен от графиките на учения, че даже е боядисал колата си по подобен метод. Жена пък си направи рокля от картината.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР