През 2018 г. Валери Симеонов излезе и каза да се

...
През 2018 г. Валери Симеонов излезе и каза да се
Коментари Харесай

Борисов: МВР докладва за атентат срещу Пеевски

През 2018 година Валери Симеонов излезе и сподели да се смъкна защитата на Ахмед Доган. Не е била свалена. Тогава си пътуваха с президента и му споделих да си приказва с Радев да се смъкна.

Питал ме е за Пеевски за какво е охранителен. И аз когато Министерство на вътрешните работи ми рапортуваха при атентата против Алексей Петров с гранатомет, същите причинители бяха наели апартамент месеци преди този момент с директен изстрел, намерихме и схемата, при която е трябвало със снайпер да бъде премахнат Делян Пеевски и по едно и също време и Алексей Петров с гранатомет.

Това разкри преди минути министър председателят Бойко Борисов.

"Сега някой желае да ми вмени, че аз имам виновност. Добре - той да поеме отговорността за събаряне на защитата. Решихме в понеделник да внесем законопроект и да дадем единствено на него отговорността кой да се охранява. Ако питате мен, НСО би трябвало да пази единствено тримата - ръководител на Народно събрание, министър председател и президент. Няма да разясня квалификациите. Българският речник е благополучен. Ще му припомня, че едва ли има българин с повече ордени и полицейски награди в света от мен ", отсече министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР