През 2018 г. Световният ден за борба с ХИВ/СПИН преминава

...
През 2018 г. Световният ден за борба с ХИВ/СПИН преминава
Коментари Харесай

Мълчаливо шествие в Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

През 2018 година Световният ден за битка с ХИВ/СПИН минава под мотото „ Узнай своя статус “.

Световната общественост отбелязва този ден за 30 следващ път. Началото е сложено в далечната 1988 година Световната здравна организация в устрема си да насочи публичното внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае нуждата от поддръжка и схващане за хората, живеещи с ХИВ, афишира 1-ви декември за Световен ден за битка с подлото заболяване. От 1996 година с отбелязването му се заема Програмата на Организация на обединените нации за ХИВ/СПИН (UNAIDS), а Световният ден се трансформира в начало на целогодишна акция с акцент върху превецията, образованието и информираността.

РЗИ Пазарджик за следващ път се включи в самодейностите за отбелязване на Световния ден за битка с ХИВ. През интервалът 23-30 ноември инспектори от отдел „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето “ организираха поредност от образования и осведомителни срещи, за разяснение на младежите, същността на ХИВ инфекцията, пътищата на заразяване и методите за предотвратяване от ХИВ. По време на акцията „ Узнай своя статус “ всеки искащ жител ревизира своя ХИВ статус в лабораторията на здравната ревизия.

Първи декември следва да бъде маркиран в утрешния ден взаимно с БМЧК Пазарджик и ОБСНВ Пазарджик. В централна градска част от 11 часа, младежи ще раздават здравно-информационни материали, презервативи, червени панделки и балони. Активистите на БМЧК са подготвили безмълвно шествие в поддръжка на хората живеещи с ХИВ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР