През 2017 година - седмото издание на Загорка Зелен Фонд

...
През 2017 година - седмото издание на Загорка Зелен Фонд
Коментари Харесай

„Загорка“ продължава успешната си зелена мисия

През 2017 година - седмото издание на Загорка Зелен Фонд продължава традицията да поддържа значими планове с екологична устременост, като наред с тематиката за икономисване на вода и сила, форматът на самодейността обгръща и по-широк набор от планове, ориентирани към нововъведенията и устойчивата градска среда. Зелената политика на ЗАГОРКА се реализира както на корпоративно, по този начин и на продуктово равнище. Брандовете на компанията се включват интензивно в редица начинания, насърчаващи грижата за природата.

Загорка Зелен Фонд 2017 поддържа акции, повишаващи информираността за значимостта от опазването на околната среда, от използването на нововъведения в градската среда. Сред тези начинания са „ Академия за нововъведения - Sofia Innovation Hackathon 2017 “, в която водещи университети в България, с институционалната поддръжка на Европейската комисия в България и Столична община, събраха 28 тима от студенти-иноватори, които предложиха решения на настоящи проблеми, с цел да се живее по-добре и столицата да стане супер.  ЗАГОРКА даде премия на класиралият се на второ място екип „ Shift “ – студентите Деян Георгиев и Атанас Енев, които впечатлиха журито с концепцията си за създаване на био материал за опаковки.

Загорка Зелен Фонд 2017 си партнира и с Climate-KIC в предприемаческото съревнование за водещи национални университети „ StartUp Universiade “ и плана „ ClimateLaunchpad “, който притегля гении в областта на чистите технологии и внедряването на решения за справяне с климатичните промени. Фондът подкрепя и акселераторската стратегия Climate-KIC Accelerator България, която дава опция български компании да навлязат в предприемаческия модел на работа и да употребяват външен запас за развойната си активност и новаторските си решения.

Чрез всички тези начинания, ЗАГОРКА застава зад устойчивите хрумвания и решения, които целят поддръжка за запазване на природата и нейните запаси, развиване на локалните общности и социално-отговорна политика.

Също по този начин, през 2017 година, Загорка Зелен Фонд ще извърши поетия ангажимент да осъществя в Стара Загора проекта-победител от състезанието през 2016 година – Зелена автобусна спирка „ Виритас “.

Никос Зоис, изпълнителен шеф на „ Загорка “ АД показа, „ През 2017 година взехме решение да подкрепим по-широк кръг от положителни зелени хрумвания. Ние в ЗАГОРКА имаме вяра, че сполучливият бизнес е устойчивият бизнес. Ние вършим дребни крачки посредством осъществяване на зелени планове, тъй като ни е грижа за хората, за природата, както и за мястото, където работим и живеем. За нас е значимо какво вършим през днешния ден, с цел да можем да помогнем за едно по-добро на следващия ден.  В този смисъл, даже не толкоз огромна добра концепция може да реализира доста. Нека продължим дружно да “Създаваме по-добър свят ”, тъй като го изискуем на бъдещите генерации. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР