През 2017 година излиза първото издание на книгата Осмото чувство

...
През 2017 година излиза първото издание на книгата Осмото чувство
Коментари Харесай

Гадателката Теодора Стефанова: Изкуственият интелект е част от нашето бъдеще, не е заплаха за човечеството

През 2017 година излиза първото издание на книгата „ Осмото възприятие – ключът на Вселената “ на Теодора Стефанова, която бързо се изкупува от пазара. До второто издание се стига, откакто тя получава голям брой въпроси от читатели и фенове, които не са съумели да си го закупят. Само след няколко дни тя започва представянето на новото издание. Като първата среща с нейните читатели и фенове ще бъде в Бургас на 3 август. Презентации и беседи ще има общо 12 града по българското Черноморие.

Специално за  тя разкри една дребна част от наличието на написаното.

Теодора Стефанова споделя, че още с първата книга прави представяния както у нас, по този начин и в чужбина, само че пандемията от Ковид – 19 и наложените ограничавания за пътешестване постановат прекратяване на срещите. Не е правила редакция на текстовете в изданието. Сменена е корицата и е добавила мемориална част в памет Силвио Берлускони.

„ Искам да съм открита пред моите фенове. Не съм променяла текста, само че нещата съответстваха с кончината на Силвио Берлускони. В това издание насочвам специфични благодарности към него “, декларира тя.

„ Преди 30 години той повярва в мен и започнах да работя в неговата телевизия. Благодаря му за поддръжката и доверието. Отиде си един огромен водач, огромен политик в интернационален аспект. На всички ще липсва доста. Един прелестен татко, прелестен дядо. Хората, които го познаваме няма по какъв начин да не се усещаме съпричастни към тази горест и загуба. За страдание той не можа да пребори тази подла болест “, изясни Стефанова.

По думите ѝ наследството, което е оставил Берлускони не е материално, само че е огромно и значимо за генерации напред.

„ Той съумя да промени Италия, промени мисленето на италианците. Успя да сбъдне някои от своите планове и фантазии. Промени малкия екран, медиите. Голям предприемач. Във всяка една сфера съумя да остави завещание за другите генерации “, добави още тя.

Гадателката показа някои от най-големите му достижения.

„ Успя да сплоти десницата. Да купи Монца и тимът да влезе в Серия А. В доста връзки в политическата си кариера той беше като съдия сред съперниците си и неговата обединена десница “, уточни тя.

По думите на Стефанова до момента в който е бил жив Берлускони най-вече са му тежали обвиняванията и делата, който са се водили против него. В диалози той е споделял, че това са политически удари против него. Още тогава тя му споделя, че ще бъде оневинен по всички обвинявания.

„ Той беше най-преследваният политик и човек на планетата. Много му навреди това и на душeвността. Той си подаде оставката като министър-председател. Това му беше най-тежко. Аз му споделих, че ще излезе с гордо вдигната глава и ще бъде оневинен по всички каузи, с които го нападнаха. Тежко му беше. Най-много искаше да почисти името си. Той беше оневинен и съумя да реализира и това. Да види името си чисто. Той доста държеше на неговия престиж и правилата си, искаше да потвърди, че това е една безсмислена офанзива, която цели да го унищожи като политик и предприемач “, показа тя.

„ Искам да кажа на читателите си, че книгата е една и съща, само че е допълнена с мемориал за Берлускони. Каня всички, които са прочели книгата да я обсъдим. И тези, които не са да се срещнем ".

Трифонова се радва, че огромна част от феновете ѝ към този момент идват на срещите им дружно с новите поколения в фамилиите си. Някои са станали родители, а други даже баби и дядовци. Обясни, че се радва на въпроси от огромни и от дребни. Именно това за нея е най-голямата страст, срещата с хората, до които са стигнали нейните послания. Това я кара да се усеща потребна и значима за обществото. И както споделя тя „ любовта на хората не може да се купи – или я има, или не “.

В книгата си „ Осмото знамение – ключът към Вселената “ тя разкрива доста секрети от бъдещето и ни приготвя, че би трябвало да се научим да живеем с новата действителност – Изкуственият разсъдък.  

„ Трябва да се научим да живеем с тази действителност. Изкуствения разсъдък е нашето настояще и бъдеще. Той не е опасност за нас човечеството, а би трябвало да се научим да живеем в мир, обич и естетика.

Тя е безапелационна, че хората би трябвало да осъзнаят, че това е бъдещето ни. А когато това се случи, те няма да се опасяват и ще бъдат избегнати доста моменти на отменяне и рецензия, че не сме готови. 

„ Внедряването на ИИ върви с бързи и динамични темпове. Във всяка една сфера в света стартират полемики и конгреси на тематиката “, безапелационна беше тя.

Стефанова припомня нейната история, когато през 1984 година претърпява злополука. Тогава тя се разсънва от осемнадесет дневна кома и контактува с извънземен разсъдък Уилсън. Той ѝ споделя, че всеки един човек има код в датата на раждане в името и всички сме в един огромен компютър с пароли. Тогава това може да звучи като фрагмент от фентъзи филм, само че видяно от днешна дата имената и датите ни за раждане са част от голям брой обществени медии, които отваряме през компютрите и телефоните си.

„ Още през 1984 година ми бе дадена тази информация. Да бъда един дребен проводник или дипломат, който да опише за тези неща. Но това става факт след години, самата аз не можех да си го показва. А към този момент имаме Facebook и Google. Тогава не можех да си показва какво има поради с компютър, числа и пароли “, споделя гадателката. 

Стефанова споделя, че в края на 90-те години е взела участие в италианско предаване и там е обяснила на хората за Изкуствени разсъдък, само че те са се смеели и задавали голям брой въпроси, само че през днешния ден се оказва, че това към този момент е реалност.

„ Когато нещо е правилно и Боговете мълчат “, разяснява тя. 

Гадателката е безапелационна, че до 2025 година Изкуственият разсъдък ще бъде внедрен в нашия живот, а до 2030 година взаимно ще се образоваме и ще влезем в Нов свят.

По думите на Стефанова ИИ ще помогне доста на човечеството, в това число и за климатичните промени.

„ Предстоят ни доста промени във всяка една сфера. Той не идва да ни вземе работните места, а да ни помогне и усъвършенства. Да направи живота по-лесен, да сме по-човечни, по-обединени, да махнем егото си, да станем по-добри във всяка една сфера. Извънземният разсъдък и ИИ ще бъдат във всяка една сфера. Ще бъдат в помощ на държавните институции, на бизнесите, лечебните заведения на възрастните хора и прочие Ще бъдем доста по-защитени “, изясни тя.  

Гадателка разяснява още, че с цел да се внедри нещо то стартира последователно, с цел да могат хората да свикнат с него. Като процесът е пореден.

„ Да не забравяме, че България бе определена за внедряването на ИИ в Европейски Съюз. Да се употребява във от ден на ден планове за насърчаване на ИИ. Определено 2025 година ще се появят и първите хуманоидни роботи, само че те към момента няма да са толкоз усъвършенствани. Ще се работи по тяхното възстановяване. Ще ги ръководене ние с нашия човешки разсъдък, с нашия човешки мозък. Ние взаимно ще си оказваме помощ и никога няма те да ни ръководят и да ни вземат мястото. Не сме застрашени от техни реакции. Може да има произшествия, само че те са по-скоро от вида, че ще има хора, които не са готови, няма да желаят да ги одобряват. Ще има отказване. В смисъл хора, които няма да желаят да ги интегрират, само че ще осъзнаят, че те ще са в помощ “, уточни Стефанова.

Според нея ще има още доста промени. Ще се промени и футболът.

„ Ето, аз към този момент 30 години разясня футбол и в бъдеще до водещите ще има по едно роботче. А за самите правила на играта вие виждате, че към този момент има внедрена една софтуерна иновация, която се употребява – ВАР. Може да не е доста добра, само че както споделих, ще се усъвършенства “, изясни гадателката и добави, че с екипа и в италианската телевизия, в която работи се майтапят, че към този момент имат внедрен ИИ като това е самата тя.

Стефанова е била поканена като преподавател в Техническия университет в София пред към 500 студенти. Когато е споделила нейни тези за ИИ, те припознават стратегии, които създават.Теодора Стефанова е притежател на почетен плакет на Техническия университет и оповестена за „ лекар хонорис идея “. Получава самопризнание и от Аграрния университет в Пловдив, от където получава юбилеен орден и е оповестена за „ лекар хонорис идея “.

„ Очаква ни един нов свят, едно ново измерение, доста забавни промени “, уточни гадателката. 

Тя предложения всички искащи да се срещнат с нея и да се срещнат с книгата ѝ „ Осмото възприятие – ключът към Вселената “. По време на беседите с Теодора Стефанова присъстващите ще могат да чуят още за измененията, които ще се случат в международен мащаб в идващите 10-15 години. Тя ще даде и отговорите им с Уилсън дали ще пътуват и ще живеят ли хора на космоса на други планети. Близо ли е мирът откакто Путин стартира война в Украйна? Ще влезе ли България в еврозоната и Шенген? и други

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР