През 2017 г. ЦРУ е планирало да отвлече основателя на

...
През 2017 г. ЦРУ е планирало да отвлече основателя на
Коментари Харесай

ЦРУ е планирало да отвлече Джулиан Асанж, приближени на Тръм искали да бъде убит 

През 2017 година Централно разузнавателно управление на САЩ е възнамерявало да отвлече създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, а някои висши чиновници на разследващото ръководство и администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп са стигнали до такава степен, че са обмисляли разновидности по какъв начин да го убият, демонстрира следствие на Yahoo News, представено от " Сега ".
Още по тематиката
Тогавашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, който по-късно стана държавен секретар на Съединени американски щати, е бил стимулиран да отмъсти на Асанж след публикуването на информация, че разузнаването разполага с хакерски принадлежности, известни под името Vault 7. Централно разузнавателно управление на САЩ тогава заяви, че това е най-голямото приключване на данни в историята на организацията.

Помпео и други висши нейни водачи ``бяха изцяло откъснати от действителността, тъй като бяха толкоз смутени от Vault 7``, споделя някогашен чиновник по националната сигурност от администрацията на Тръмп.

Разузнавателната организация е похарчила милиони долари, с цел да следи сътрудници на WikiLeaks, изпращала е лица под прикритие в редиците на групата и провела обири на техни електронни устройства.

Асанж ядоса държавното управление на Съединени американски щати през 2010 година, откакто разгласява онлайн хиляди страници със секретни отчети и документи, генерирани от американските военни и разследващи организации, в това число подробни описания на хакерските качества на Централно разузнавателно управление на САЩ.

В момента Асанж е в затвор във Англия поради нарушение на гаранцията , която му бе обезпечена, когато влезе в посолството на Еквадор в Лондон, с цел да избегне екстрадицията в Швеция. Шведските прокурори прекратиха делото за полово посягане, което се водеше против него през 2015 година и следствието по обвинявания в обезчестяване през 2020 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР