През 2017 г. Siemens е подала най-много заявки за европейски

...
През 2017 г. Siemens е подала най-много заявки за европейски
Коментари Харесай

Siemens начело сред германските компании по заявки за европейски патенти


През 2017 година Siemens е подала най-вече поръчки за европейски патенти от всички немски компании. На второ и трето място се подреждат Robert Bosch и BASF. Това демонстрира статистиката на Европейското патентно ведомство, оповестена в Брюксел. Освен това компанията се е изкачила от шесто на второ място в световния лист на компаниите с най-вече декларирани европейски патенти. За първи път отпред е китайската Huawei.

През 2017 година Siemens е подала поръчки за европейски патенти за 2 220 изобретения - близо 19% повече спрямо миналата година и повече от която и да е друга компания в топ 10.

" Тази позиция потвърждава, че сме съумели да увеличим още повече нашата иновационна мощ ", споделя Beat Weibel, началник на отдела за патенти в Siemens. " Нашият фокус е освен върху броя, само че и върху качеството и необятния районен обсег на нашите патентни права. Преди всичко дигитализацията и значимостта на обслужващия бизнес изискват по-широко покритие. "

Като цяло, Siemens има 63 000 патента в международен мащаб. През фискалната 2017 чиновници на компанията са подали поръчки за към 7 450 нови изобретения. Разделено на броя на работните дни в годината – 220, това значи към 34 изобретения дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР