През 2017 г. се наблюдава значително увеличение на броя на

...
През 2017 г. се наблюдава значително увеличение на броя на
Коментари Харесай

Комисията за регулиране на съобщенията отчете ръст на жалбите с 60% през 2017 г.

През 2017 година се следи доста нарастване на броя на постъпилите тъжби по отношение на 2016 година (приблизително с 60 процента), само че това е резултат от недоволства единствено против две предприятия, показва Комисията за контролиране на известията (КРС) в годишния си отчет за 2017 година, който беше признат през днешния ден от Народното събрание.

През предходната година в КРС са постъпили 4205 тъжби на консуматори, съдържащи недоволства против разнообразни предприятия, предоставящи публични електронни съобщителни услуги. От тях най-вече са недоволствата по отношение на сметки, за непредоставяне на контрактувана услуга, за преустановяване на контракт, покритие на мобилни мрежи и непоискани услуги.

Във връзка с това ръководителят на парламентарната комисия по превоз и известия Халил Летифов предложи от КРС да бъдат много по-взискателни към мобилните оператори по какъв начин дават услугите си.

Според Годишния отчет на КРС за 2017 година, към 31 декември 2017 година общо 1103 предприятия са записали желание да реализират активност по даване на публични електронни известия. За една година броят им е намалял с 2,7 %. Общият размер на пазара на електронни известия в България през годината е 2,442 милиарда лв., като понижава с 1,5 % по отношение на 2016 година Общият размер на пазара се дефинира основно от приходите от гласовите услуги, пакетните услуги и услугите за транспорт на данни и достъп до интернет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР