През 2017 г. при тежък инцидент пострада учителката по балет

...
През 2017 г. при тежък инцидент пострада учителката по балет
Коментари Харесай

Приех доброволното даряване на кръв за мисия заради моя лична история

През 2017 година при тежък случай пострада учителката по балет на щерка ми, тя тогава беше едвам на 10 година, само че хукна към Кръвния център, с цел да подари кръв, това ме трогна доста

Вержиния Иванова е магистър по стопанска система със компетентност „ Финанси “. От 2007 година е финансов шеф на първата частна многопрофилна болница за интензивно лекуване в Бургас – „ Лайф хоспитал “, а от 2022 година е притежател и управител на фамилен хотел „ Аура “ в Равда. През април 2023 година на интернационална дамска бизнес конференция е отличена с влиятелната премия от Business Lady International Awards в панела " Здравеопазване " за " Развитие в областта на здравните заведения ". Носителка е на няколко трофеи за хубост, Мис Шумен 1998, Мисис Бургас 2018, Мисис България - Business Woman 2018, Лице на " Grand Hotel Spa Primoretz ", " CASHER " и " Tonino Lamborghini ". Вержиния е омъжена за доктор Спасимир Иванов, с който имат две прелестни деца – Росимира на 17 година и Спасимир на 8 година

Носителката на купата „ Мисис Бургас 2018 година “ поддържа акцията на Българската национална телевизия „ Даряваш кръв – даряваш живот “, като подари непринудено и безплатно кръв. Кампанията на Българска национална телевизия се организира седем седмици в седем регионални града в страната. В Бургас акцията бе на 11-ти април преди обяд в изнесения пункт, който бе ситуиран в Заседателната зала на Община Бургас. Заради задължения и неспособност да се включи на 11-ти април, Вержиния Иванова поддържа акцията два дни по-рано, на 9-ти април, като подари кръв в Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ-Бургас.

- Защо една красива жена, носителка на купата „ Мисис Бургас “, се включва в тази акция и каква е мотивацията Ви да го вършиме към този момент толкоз години?

- Защото е значимо такива акции би трябвало да се поддържат. Дарявам кръв безплатно от 2018 година. Когато пристигнах за първи път тук да даря безплатно кръв, бях учудена, че това се случва извънредно рядко. Приех доброволното даряване на кръв за своя задача. С нея е обвързвана и една моя персонална история. През 2017 година при тежък случай пострада учителката по типичен балет на моята щерка. Дъщеря ми тогава беше на 10 години. Когато научи какво се е случило с преподавателката й, тя се облече и ми съобщи, че отива в Кръвния център, с цел да подари кръв. Това доста ме развълнува. Тогава й обясних, че желанието й не може да се осъществя, поради възрастта й, тя беше дете. Малко по-късно, когато през 2018 година завоювах състезанието и станах притежател на купата „ Мисис Бургас “, разгласих, че това ще бъде една от акциите, за които ще работя.

Слава Богу, учителката по типичен балет се възвърне, само че от този миг нататък моята щерка няколко пъти се насочва към центъра. Тя към този момент е на 17 години.

От години не преставам да подарявам безплатно кръв, тъй като персоналният образец е доста значим. Смятам, че няма значение, какво приказваме на децата си, те виждат, какво вършим и това е значимо – да им дадем добър образец с дейностите си!
 Носителката на купата „ Мисис Бургас 2018 година “ от години дава персонален образец, включвайки се в акциите за кръводаряване
Много неща се споделят на хората в нашата страна, само че в последна сметка те гледат дейностите и какво вършат тези, които им приказват.
Затова държа акцията по безплатно даряване на кръв, която съм приела като персонална идея да дава резултат. Мисля, че за тези шест години има огромна разлика.
Виждам, че в центъра идват възпитаници, студенти, хора на друга възраст, които непринудено подаряват кръв и това е отлично!

- Как мотивирате хората да подаряват кръв, тъй като мнозина считат, че това не е нещо извънредно значимо и значимо?

- Напротив, извънредно значимо е да се подарява безплатно кръв. Когато започнах тази акция, доста хора ми споделиха, че не е нужно да го върша, тъй като не са изпадали в обстановки, при които да им се постанова да търсят кръв, с цел да спасят живота на собствен непосредствен. Кръвта няма сурогат. Тя избавя човешки живот! Какво по-хубаво от това да дариш живот с раждането на дете и да спасиш живот с даряването на кръв! Но когато даряването на кръв е безплатен акт, той е още по-силен!

- Как идеята Ви промени Вас и хората към Вас?

- Когато хората, които преди шест години неглижираха началото на акцията, която започнах и не ме поддържаха, през това време им се случи да попаднат в сходна обстановка и ми се обадиха, с цел да ми кажат, че в този момент си дават сметка, какъв брой е значимо да се подарява кръв. Когато се подарява кръв за потърпевши при някакъв случай или при злополука, тогава е едно, но когато даряваш безплатно кръв, тогава е доста друго. Ти не знаеш за кого е предопределена кръвта, която даряваш, не познаваш индивида, на който тя ще бъде прелята. Аз се усещам прелестно и друго откогато го върша, направете го и вие!

В изявлението са използвани въпроси на други медии.
 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР