През 2017, 2018 и 2019 година журналистът Димитър Байрактаров бе

...
През 2017, 2018 и 2019 година журналистът Димитър Байрактаров бе
Коментари Харесай

Журналистът Димитър Байрактаров избухна: Нима, да си журналист от БНР означава да си над закона!?

През 2017, 2018 и 2019 година журналистът Димитър Байрактаров бе подложен на непрекъсната политическа принуда и нарушение на конституционното му право на труд от Народното събрание на България. Припомняме, че ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева лиши акредитацията на журналиста с претекст, че бил прекомерно сериозен към политиците и народните представители. Днес жители се събраха да стачкуват пред БНР във връзка спряното предаване на Силвия Великова, а Би Нюз потърси Димитър Байрактаров за коментар на обстановката.

Би Нюз- Г-н Байрактаров, какво е общото сред Вашия и случая със спряното предаване на Силвия Великова?

Димитър Байрактаров- Няма безусловно нищо общо, защото аз бях и не преставам да съм политически репресиран като публицист и ефирен водещ, а в тази ситуация със Силвия Великова става въпрос за взаимоотношения работодател-служител. Между другото желая да попитам белким, да си публицист от БНР значи да си над закона? И тук желая да отбележа, че когато на мен ми лишиха акредитацията от Народното събрание, моя шеф застана твърдо до мен и изрази ясна позиция в моя отбрана и в отбрана на свободата на словото.

Б.Н.- Тогава за какво стачкуват тези хора и се основава такава нервност?

Д.Б.- Питайте тях. Но аз желая да ги попитам за какво тези "защитници " на свободното слово не стачкуваха когато бе спряно предаването на Валя Ахчиева, за какво тези "защитници " не стачкуваха когато Народното събрание сътвори най-големия цинизъм против мен, като изиска от Евроком да бъда сменен, наблягам сменен? Не на последно място, белким колежката Великова в случай че смята, че БНР е нарушило закона може умерено да заведе правосъдно дело, както направи Валя Ахчиева.

Б.Н.- Днес и Корнелия Нинова произнесе слово в отбрана на Великова от трибуната на Народното събрание?

Д.Б.- Не съм я чул да произнася слова в отбрана на публицистите Ахчиева и Байрактаров, само че евентуално свободата на словото важи единствено за определени публицисти. И в края на краищата за какво госпожа Великова е редно отново да повторя трудовите разногласия се вземат решение в съда и имам цялостно право да го кажа като поданик, с чийто налози БНР заплаща заплатата или хонорарите на колежката Великова.Пак дублирам тук не става въпрос за политическа принуда!

Б.Н.- Не се ли притеснявате да изразите толкоз непосредствено мнението си? Не се ли страхувате, че протестиращите в интерес на Силвия Великова ще Ви намразят?

Д.Б.- Тези протестиращи нали сякаш стачкуват в отбрана на свободното слово? Ако моето мнение ги тормози, то тогава техния митинг има напълно други цели и аз се колебая, че е тъкмо по този начин!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР