През 2014 г. българският филм Виктория прави премиерата си на

...
През 2014 г. българският филм Виктория прави премиерата си на
Коментари Харесай

Българският филм, който впечатли Guardian

През 2014 година българският филм " Виктория " прави премиерата си на международния фестивал за без значение кино в Сънданс. Това е първият български пълнометражен филм определен в програмата на този фестивал. Режисьор и сценарист на кино лентата е Майя Виткова.
 „ Made in EU ” на Стефан Командарев - какво знаем за идния български филм
„ Made in EU ” - задава се нов български филм

Ето какво знаем за него досега

Действието на кино лентата се развива от 1979 до 1994 година в България. Главната героиня е Виктория (Дария Виткова), която е оповестена за " бебе на десетилетието ", тъй като се ражда без пъпна шнур. Политическите промени в страната утежняват връзките сред Виктория и майка ѝ (Ирмена Чичикова), която в миналото си е дала заричане да не ражда дете, в случай че страната продължава да е под тоталитарен режим.

И въпреки да изминаха 10 години от появява на кино лентата, неотдавна някои медии на Острова още веднъж заговориха за него. Причината е, че филмът става част от каталога на английската стрийминг платформа Klassiki. Услугата популяризира най-хубавото от актуалното и класическо кино от Източна Европа, Кавказ и Централна Азия, става яно от уеб страницата на платформата, както и че " Виктория " може да се гледа там от 15 февруари.

Във връзка с включването на кино лентата в платформата Guardian разгласява ревю, написано от филмовия критик Питър Брадшоу, съгласно който продукцията повече от справедливо е част от английския стрийминг. Брадшоу, който е прочут с острия си и много сериозен език, дава четири от пет звезди на кино лентата, описвайки го като " безапелационна, амбициозна и прочувствено ангажираща драма. "
 „ Добрият водач “ с Малин Кръстев и Герасим Георгиев–Геро - по кое време ще може да гледаме новия български филм
Какво събра още веднъж Малин Кръстев и Геро

Двамата дружно отново на екран

" Този страховит филм би бил поразително достижение на всеки, а това в действителност е дебютът на Виткова ", написа Брадшоу, като продължава, че " Виктория " е необикновено спретнат, сниман и изигран.

Не може да се отхвърли, че " Виктория " е доста съкровен филм, а Майя Виткова, ослепителен гений, който употребява трагично вълнуващ, образно находчив и цялостен с метафори и подигравка жанр. Като представител на ново потомство режисьори от Източна Европа, Виткова в действителност ни предложи една персонална и друга позиция върху очакванията и фантазиите както на своето, по този начин и на поколението на своите родители.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР