През 2008 г. Мат Уилямс е студент в университета Виланова,

...
През 2008 г. Мат Уилямс е студент в университета Виланова,
Коментари Харесай

Как поставка за бира се превърна в бизнес за 2 млн. долара

През 2008 година Мат Уилямс е студент в университета Виланова, когато една вечер в тоалетната на нощен клуб лампата изгасва над главата му.

" Сложих бирата си на писоара, както постоянно го върша, а откакто пуснах водата, част от нея влезе в чашата ми, " споделя Уилямс. " До известна степен бях погнусен, само че също по този начин си помислих дали да не я изпия. "

Той вижда, че съвсем всички останали в тоалетната се пробват да закрепят бирите си върху писоара, на пода, в джоба си или като стискат чашата със зъби.

" Излизам и виждам опашка пред тоалетната, " споделя той. " Всички на опашката носят бири, а дамите носят дамски чанти, и си споделям, `Това е полуда. Защо в тоалетната няма нещо функциионално?` "

Уилямс си показва най-обикновена подложка до тоалетната, на която може да се постави бира, телефон или дамска чанта.

Тогава му хрумва втора концепция. Докато е в тоалетната, той вижда прегънат вестник над писоара. Той в действителност го четял, до момента в който стоял там – четец по насила.

Той имал потребност от подложка за бирата си. Гледал в нещо, до момента в който стоял там. " Как можем да обединим двете? ", се запитал Уилямс. Ами в случай че сътвори подложка, която държи рекламни материали?

Уилямс се върнал на мястото си в бара, записал си концепцията на салфетка и незабавно си тръгнал. " Помислих, си че мога да се напия прекомерно доста в онази вечер и че не би трябвало да не помня тази концепция.` "

В идващите няколко месеца концепцията се избистря в младия мозък на Уилямс. Той постоянно е бил бизнесмен — на 10-годишна възраст той купувал огромни номера непродадени кецове Jordan от кварталните магазини и ги препродавал с облага в Ebay; на 16 той се опитал да патентова CD, което не се надрасква.

Той постоянно е бил човек, които вижда проблеми, които се нуждаят от разрешаване, написа CNBC.

Уилямс съумява да събере 65 000 $, като употребява всичко в кредитните си карти и взема пари назаем от татко си и от двама вложители. Той употребява парите, с цел да наеме компания, която основава първообраз за неговата подложка за бира. Уилямс кръщава продукта LavCup.

LavCup е дребна подложка с незалепващо гумено покритие и вградени антибактериални сребърни йони за поддържане на хигиенa. Има заключващ се процеп за рекламни материали. Заключващ се, тъй като Уилямс научава по сложния метод, че подпийнали почитатели от време на време го разрушават и крадат рекламите.

Той стартира да популяризира продукта през 2013 година, посещавайки най-различни конференции, свързани със спорта.

Първото му запознанство е с Питър Маклафлин, президента на тима по американски футбол от НФЛ Сиатъл Сийхоукс.

Нещата не стартират добре.

След като в началото му споделя, че бърза и отхвърля да види творението на Уилямс, след това Маклафлин хвърля едно око на прототипа, който Уилямс му демонстрира на таблета си и споделя, че това в действителност е ослепително.

10 седмици по-късно Уилямс получава първата си поръчка – 1 200 броя за стадиона CenturyLink Field, на който играят домакинските си мачове Сиатъл Сийхоукс. Уилямс назовава това " началото на снежната топка. "
LavCup сега може да се похвали с над 21 000 конфигурирани бройки в 26 зали и игрища в Съединени американски щати. Това следва да се случи в други 35. Компанията му е набрала над 600 000 $ от 10 вложителя, а съгласно Уилямс, приходите за 2017 година са достигнали 2 млн. $. Той се пробва да разшири бизнеса си към нови места, като киносалони и круизни кораби.

Ето какъв е бизнес моделът на компанията: LavCup в действителност не продава поставките. Те се дават на стадионите и залите гратис, а по-късно компанията основава и продава рекламите върху поставките, като поделя приходите с тях.

Уилямс има вяра в простите, нискотехнологични артикули. Той даже стартира непряк бизнес с дистрибуция на курабийки с късметчета, като доставя към 100 млн. курабийки месечно до 10 000 китайски ресторанта и продава рекламното място на гърба на късметчетата. " Има толкоз доста неразработени места за реклама, " споделя той.

Той е изключително удовлетворен от триумфа си, тъй като доста пъти е бил покрай неуспеха. " В предишното от време на време снимах салдото по банковата ми сметка, в която един път си припомням, че имаше 7.21 $, " споделя той. " Никога няма да не помни тази сума. " /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР