През 2002 г. Мария Бонева е залята с киселина и

...
През 2002 г. Мария Бонева е залята с киселина и
Коментари Харесай

Мария Бонева, залята преди 21 г. с киселина: Съдийката, пуснала Георги, да бъде подведена под отговорност

През 2002 година Мария Бонева е залята с киселина и обезобразена. Нейният случай е избран като " лека телесна щета ".

Такъв беше избран и казусът на 18-годишното момиче от Стара Загора, което получи 400 шева след принуждение от мъжа, с който е имало връзка. Първоначално той е бил пуснат от ареста без никаква мярка с претекст на съда, че множеството порезни рани с макетен нож по цялото тяло, строшен нос и обръсната глава са " лека телесна щета ".

" Дойдох в студиото без грим тази заран, тъй като желая да насочва обръщение към това дете, че всичко е поправимо. Аз не се тормозя от моите белези и в случай че някой би трябвало да се тормози, това са хората, които ги предизвикват, и тези, които с лека ръка позволяват да има леки присъди “, сподели в „ Тази неделя “ Мария Бонева.

„ Щастлива съм от новината, че е арестуван и това демонстрира, че има мощно гражданско общество. Точно в този момент, когато е арестуван, не би трябвало да спрем. Вълната в обществените мрежи би трябвало да продължи. Трябва да се вземат незабавни ограничения и този човек да получи своята присъда “, сподели още Бонева.

„ Лека телесна щета е, когато няма застрашаващи живота условия. Но никой не приказва за психичния миг. 21 години след моето заливане с киселина аз към момента имам задоволително доста белези и се постанова на моите внуци да изяснявам за какво ги имам. Ако това за господата специалисти е „ лека телесна щета “, аз мога изрично да кажа, че това не е по този начин. Ние нямаме гаранция, че това момиче ще се възвърне душевен “, разяснява Бонева.

Според нея е нужна здравна и правосъдна промяна и хората би трябвало да знаят, че ще получат наказване.

„ Видях фотосите и съм потресена. Тук към този момент приказваме за щета в цялото ни общество и че хора на такива длъжности могат да си разрешат по този начин да отсъдят “, сподели още Мария Бонева.

Според нея съдийката би трябвало да бъде също подведена под отговорност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР