През 1979 г. Кери Дин Мур  ограби и уби двама

...
През 1979 г. Кери Дин Мур  ограби и уби двама
Коментари Харесай

Близнак влезе в килията за смъртници на мястото на брат си

През 1979 година Кери Дин Мур  ограби и умъртви двама таксиметрови водачи в Омаха, Небраска. За закононарушението той бе наказан на гибел и прекара 39 години килия за смъртници, оповестява Дейли Мейл. През 1979 година Кари Дейън Мур умъртви двама таксиметрови водачи и се озова в пандиза в Небраска.

Съдът го осъди на екзекуция и го изпрати да чака наказването си. Пет години по-късно в същия затвор беше неговият близнак брат Дейвид, който извърши по-малко закононарушение и бе изпратен да работи в затворническата кухня. Братята близнаци съумели да убедят пазителите да ги оставят да се срещнат без очевидци. На среща двамата разменили облеклата си, Дейвид отиде в килията на смъртниците, а Кери - в кухнята.

Един пандизчия заподозрял за размяната - той разкрил, че " Дейвид " внезапно е напълнял и не запомнил къде се държат саксиите. " Ако не ги виждате всеки ден, няма да можете да ги разпознаете. " Те си наподобяват извънредно доста, само че Кери Дин евентуално е по-тежък от 10-15 кг и има по-силен загар " Все още не е известно дали Давид е имал желание да почине за брат си или че това, което се случило, е било част от проекта за бягство. След откриването на измамата близнаците отхвърлят да обяснят дейностите си.

Заместник-началникът на отдел санкции има вяра, че Дейвид просто желал да разсее брат си, на който била омръзнала килията на смъртниците. След този случай на Кери било неразрешено да вижда близнака си и след известно време е бил освободен от пандиза.

И по-късно стана известно, че Кери Дин Мур въпреки всичко ще бъде екзекутиран - 39 години след осъществяването на закононарушението. Мъжът, който към този момент е на шестдесет години, изиска юристът му да не се опълчва на наказването. На 14 август ще бъде направена смъртоносна инжекция, а Дейвид Мур ще участва персонално на изтезанието - това било поискано от брат му Кери.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР