През 1966 г. бразилските изследователи и ловци на извънземни –

...
През 1966 г. бразилските изследователи и ловци на извънземни –
Коментари Харесай

Бразилската оловна маска – как двама ловци на извънземни се оказаха съвършената мистерия

През 1966 година бразилските откриватели и ловци на извънземни – хора, които търсят контакт с извънземни раси – изчезват в планините към Рио Де Жанейро. Открити са няколко дни по-късно при огромно търсене. Двамата откриватели са мъртви, само че по-голямата тайнственост е, че имат оловни маски на очите. Мистериозният случай е съвсем еквивалент на прохода Дятлов. След като мъжете изчезват, роднините алармират в полицията и се провежда избавителна акция. Интересното в този случай, че не са открити от спасители, а от планинари, които се разхождат в планината.

С идването на униформените идват и още проблеми – жертвите наподобяват изцяло недокоснати, като изключим оловните маски на очите им. Вещите в джобовете им също не дават доста отговори. В джоба на единия е открита записка, която единствено затруднява проверяващите. И до през днешния ден има серия от теории за гибелта на бразилците. Говори се за спор сред двамата и се стига до свръхестествени сили. И до през днешния ден никой не знае какво тъкмо се е случило, в това число управляващите.

Оловните маски са единствената диря, само че и те не дават отговор. В историята на серийните убийства в Бразилия, нито един палач не поставя оловни маски. Допуска се, че търсачите са били превлечени от нещо или някого, който в следствие е лишил живота им. Полицията откривала телава в дъждобрани, сложени върху техните публични костюми, оловните маски наподобяват на нещо, което може да се направи вкъщи, а до тях има и празна бутилка с вода, няколко кърпи и джобни пари. Какво е написано на бележката? Тя гласи следното:

„ 16:30 бъди на уговореното място, 18:30 глътни хапчетата, очаквай резултат и отбрана от металите, очаквай сигнал в маската. “

Въпреки положителния старт, проверяващите стигат единствено до още въпроси, само че не и до отговори. Маноел Круз и Мигел Виана са женени инженери по електроника и живеят в Кампос дос Гойтацазес – среща се на към 500 километра от мястото, където са открити. С помощта на имената, проверяващите най-малко съумяват да върнат времето и да създадат възстановка на протичащото се.

По думите на двете вдовици, търсачите трябвало да отидат до Сао Пауло, с цел да закупят съоръжение и автомобил. Вместо това се качват на рейс до Нитерой. Пристигат към 2 часа следобяд на 17 август и по-късно вършат няколко спирки. И двамата купуват идентични дъждобрани от околните магазини, бутилка с минерална вода и по-късно резервират бележките в джоба си, тъй като по-късно трябвало да върнат бутилката.

Един човек си спомня, че ги е видял на улицата и тяхното необичайно поведение показвало, че нещо не е наред. Дори магазинерът който продава войната ще си спомни, че Мигел наподобява прекомерно нервозен. Не спирал да гледа часовника си и да бърза. После няма никакви следи. Случайни планинари си спомнят, че са забелязали мъжете към 3 часа и 15 минути и по-късно изчезват, като след три дни са открити мъртви. Какво се е случило, това остава тайнственост. По телата на жертвите има доста малко следи. Една от тях е, че телата са почнали да се разлагат доста бързо, с цел да може да се направи токсилогично проучване.

Няколко теории остават настоящи в идващите години. Полицията открива, че господата са нещо доста повече от техници на електроника – една от съпругите ще показа, че двамата са се занимавали с научни проучвания и разкриване на извънземни. Търсели всевъзможни способи за локализирането духове на извънземни – теоретичен спиритизъм е другото име на това придвижване. Освен това няколко пъти търсят и още един другар за препоръки Елкио Гомес. В един подобен случай, господата построяват особено електронно устройство.

Какво е неговото предопределение, никой не може да каже. Опитват да го включат на плажа, а някои от очевидците настояват, че са забелязали детонация в небето. Гомес незабавно е потърсен за повече информация, откакто брачната половинка на Круз споделя по какъв начин в миналото са се сбили. Той също има какво да каже по случая. Хамилтън Безани ще се появи като следващ очевидец, който ще твърди, че е оказал помощ на Гомес да обере техниците и по-късно да ги убие.

Четиримата би трябвало да се срещнат в Нитерой и по-късно са примамени в гората. Хамилтън твърди, че жертвите са били заведени до мястото и по-късно са убити с отрова. За страдание полицията не съумява да открие никакви доказателства, с цел да повярва на тази версия. На финалът никой не знае за какво мъжете са отишли в планината и каква тъкмо е била тяхната задача. Същото важи и за оловните маски, никой не знае какво е тяхното приложение. Години по-късно този случай продължава да остава отворен.

Що се отнася до Гомес, той отхвърля всичко и декларира, че техните кавги били към самата създадена машина, което никога не дава отговор до ликвидиране. Що се отнася до грабеж, двамата не са тръгнали с кой знае какви пари, с цел да си заслужава осъществяването на това закононарушение. Освен това се приказва, че са очаквали сигнал.

Самият Хамилтън въобще не споделя, че даже има записка, както и не може да изясни по какъв начин мъжете е трябвало да дойдат до местоположението. Следователно лъже и се пробва да завоюва благосклонностите, както и премията, която се предлага за информация. Бразилските следотърсачи на НЛО в никакъв случай не разкриват своята загадка, а и тяхната история остава забравена. Единственият любопитен факт е по какъв начин тъкмо в планината, където температурите са доста по-ниски, телата съумяват да се разложат толкоз бързо? Обикновено температурата има голямо въздействие върху този развой, а колкото по-високо е, толкоз по-студено става.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР