През 1963 г. Бийтълс започват да стават известни в Англия

...
През 1963 г. Бийтълс започват да стават известни в Англия
Коментари Харесай

Джон Ленън за малко да убие човек от бой

През 1963 година Бийтълс стартират да стават известни в Англия и Европа. Малко повече от година по-рано те подписват с управител на име Брайън Епщайн. Епщайн беше откритo гей, макар че да бъдеш гей във Англия по това време е срещу закона и ще остане по този начин до 1966 година

Според Пийт Бест, барабанистът на Бийтълс преди Ринго, Брайън е правил оферти на всеки от групата (включително и на него), само че всякога те били посрещани с общителен, само че корав отвод. Много от почитатели на Бийтълс знаеха за „ тайния живот: на Брайън и допускаха, че Пол, сладкия бийтълс, който множеството девойки харесваха, е обект на неговите стремежи. Нищо сходно – Брайън беше вманиачен по шумния и нападателен Джон Ленън.

През април 1963 година Бийтълс към този момент са една от топ групите в Европа. Песните им се продават като парещ самун, първият им албум е преди всичко в класациите, концертите им се разпродават за незначително малко време, а след няколко къси месеца те ще свирят и пред самата кралица.

Именно в този миг, напълно ненадейно, Джон и Брайън вземат решение да си създадат отмора от доста натоварените си графици и да отидат дружно на екскурзия в Испания. Първото, което почитателите намират за съмнително е за какво Джон отива на отмора при изискване, че брачната половинка му неотдавна роди наследник (Синтия ражда Джулиън, първият наследник на Джон, на 8 март 1963 г.) Години по-късно Джон признава какъв брой егоистично нещо е направил.

Детайлите от пътуването са единствено клюки. Скоро Джон и Брайън се завръщат подготвени да продължат работа по Бийтълс, концерти и участия. Но част от слуховете, които се въртят в Ливърпул, са на гей тематика.

Диджеят и другар на групата, Боб Уолър, я беше представял на сцена към 300 пъти. На празненството на 21-ия рожден ден на Пол, на 18 юни 1963 година Уолър се майтапеше с Джон и му сподели (имитирайки гей): „ Хайде, Джон, какво в действителност се случи с теб и Брайън? Всички знаят по този начин или другояче, тъй че кажете ни. “

Според Джон, единствената причина да спре побоя е, че: „ Разбрах, че в действителност ще го убия… Просто го видях като заслон. Ако го ударя още един път, това в действителност щеше да бъде края му. Наистина се шокирах и за първи път си помислих: „ Мога да убия този човек. “

Уолър бе отведен в болничното заведение от Брайън, който също присъстваше на празненството на Пол. За благополучие на Джон и бъдещето на „ Бийтълс “ – Уолър оцелява.

Странно, само че Джон отхвърля да се извини. „ Той ме назова кралица и аз го ударих в ребрата за това “. Поради този отвод, Брайън кара журналиста на The Daily Mirror, Дон Шорт, да изпрати депеша от името на Джон с опрощение. Телеграмата гласеше: „ Наистина скърбя, Боб. Ужасно скърбя за това, което направих. Какво повече мога да кажа? -Подпис: Джон Ленън “ Към вървяха като отплата и 200 паунда (около 2200 $ днес).

Въпреки тежестта на случилото се и материала във вестника, случаят скоро е пропуснат и Бийтълс продължава да превзема музикалния свят. Единственият малко противен въпрос, който остава за почитателите, явно е „ Имало ли е въпреки всичко нещо сред Джон и Брайън? И той към момента се разисква години по-късно.

През 1971 година в емблематично изявление за списание Rolling Stone Джон споделя, че от всички в Бийтълс той е „ най-близо до Брайън “. Той по-късно разяснява въпроса за Брайън и себе си, който не стопира да се появява, малко преди трагичната му гибел през 1980 година „ Това беше съвсем любовна връзка, само че не напълно. Не беше употребявана. Но беше много интензивна връзка “, сподели той.

Относно обвиняванията, че е гей, поради които избухва, Ленън продължи: „ Знаеш ли, когато си на 21, искаш да си мъж. Ако някой ми го каже в този момент, изобщо нямаше да ме интересува “. (1980 г.). Но по това време Джон е доста мачо, млада рок звезда и трябваше да го потвърди на всички.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР