През 1951 г. според проучване на британското правителство средностатистическата жена

...
През 1951 г. според проучване на британското правителство средностатистическата жена
Коментари Харесай

Как да смалим талията си?

През 1951 година съгласно изследване на английското държавно управление средностатистическата жена е имала талия 69,85 см. До 2004 година, съгласно данни на „ Size UK “, тя се е разширила до 86,36 см – по 2,5 см на 10 години. Това разкрива странния абсурд, че до момента в който се стреми да е в крайник с непрестанно слабеещите звезди, средностатистическата жена се уголемява. „ Жените наподобяват доста повече на мъжете, в сравнение с през 50-те ", удостоверява Джени Бугурд, старши теоретичен помощник в Лондонския лицей за мода. " Докато общо сме станали по-едри, талията ни се е уголемила непропорционално. Съвременните дами са доста по-равни от преди. “

Защо става по този начин? Ядем прекалено много или освен в количеството е казусът? „ Съотношението талия – ханш се е трансформирало през последните 100 години заради изменение в главните хранителни субстанции, които съставляват менюто ни. Бързо набъбна приемът на въглехидрати и захари, което усилва производството на инсулин. Това, от своя страна, подкрепя отлагането на мастни кафези повече върху торса, в сравнение с другаде в тялото. “, продължава Джени Бугурд.Как да се оправим с това напълняване? Като се храним доста по-малко и по-здравословно, несъмнено. Но можем също по този начин и да си помогнем, като сортираме деликатно облеклото си:

- Широкият колан ще пристегне коремчето ви и ще играе ролята на корсет.

- Рокля с прихлупване, жилетка с прихлупване, необятен пояс, вързан на фльонга като на коледен подарък – все положителни способи да наблегнете талията си.

- Скъсяването на жакета и увеличението размера на полата също имат страховит измамлив резултат върху ширината на талията.

 

Изобщо работата не върху цялостната форма, а върху пропорциите, би помогнала за наблягане на талията в позитивна светлина.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР