Прея Ейрин-Комфорт Рекс Осасей, по-известна само като Прея, е родена

...
Прея Ейрин-Комфорт Рекс Осасей, по-известна само като Прея, е родена
Коментари Харесай

„10-те най“ на Прея

Прея Ейрин-Комфорт Рекс Осасей, по-известна единствено като Прея, е родена през 1994 в София. Името ѝ значи молитва и е определено от фамилията ѝ в символ на признателност към ориста, че се е появила на бял свят след дълго очакване. Музикалният си гений Прея наследява от своята баба – Ирина Мишева, която е била кабаретна естрадна певица. Майка ѝ също постоянно е желала да пее, само че не е осъществила желанието си. Още като дребна Прея взе участие в учебна вокална група.

 Снимка: Нели Куртева

Започва да се замисля съществено за кариера откакто инцидентно се явява на кастинг за шоуто „ X Factor “ по Нова ТВ. Там Прея се среща с хората, които по-късно ѝ оказват помощ да научи това, което не знае за музиката и да усъвършенства уменията си.

Няколко години по-късно Прея образува група със своя добър другар Любен, с който първоначално свирят кавъри на обичани свои песни, а по-късно стартират да композират лични части.

Експериментират с доста разнообразни стилове, само че като основа поставят соул и фънк претекстове, гарнирайки с джаз, латино, реге и хип-хоп детайли.

През 2013 година Прея взе участие в „ Музикална академия “ по TV7, чийто музикален продуцент е Монте Мюзик. От лейбъла незабавно виждат надарената 19-годишна певица и ѝ оферират контракт. В началото на 2014 година Прея подписва с Монте Мюзик. Първото ѝ парче се споделя „ Малките неща “.

Музиката на песента е композирана от самата Прея, Любен Христов и Графа. По-голямата част от текста също е написана от изпълнителката, в съавторство с Илия Григоров. Великолепният видеоклип към сингъла е резултат от общата работа на режисьорите Велина Балинова и Надя Войнова и техния екип.

Следват частите „ Нюанси “, „ Его “ с Tri-O-Five и „ Позволи ми да знам “. През пролетта на 2015 година, Прея взе участие и в сингъла от дебютния албум на Михаела Филева „ Забранен достъп “ дружно с Дивна. Следва първия по рода си план, в който певицата написа ария по книга с едноименното заглавие „ Всички наши места “. Баладата е с извънредно красиво видео и гальовен текст, написан от самата нея.

„ Във „ Всички наши места “ за първи път пробвах да предам страст, която не е персонално моя. Там съм по-скоро повествовател, в сравнение с директен участник. Надявам се да съм се справила добре със задачата. Дълго време не знаех по какъв начин да подходя, защото книгата ме остави с извънредно смесени усеща. Със сигурност не желаех да я разказвам отново, по-скоро да изразя някак страстта, с която ме е оставила след прочитането. Беше нужно време тези страсти да изкристализират в поезия “, споделя изпълнителката.

През пролетта на 2016 година Прея добави още едно шоу в музикалната си кариера – четвъртия сезон на „ Като две капки вода “, където се състезава против сътрудниците си Поли Генова, Орлин Павлов, Джули Бочева от „ Революция Z “, Преслава и Светлозар Христов (в дует с Жоро Низамов) плюс актьорите Калин Врачански и Герасим Георгиев-Геро.

Още първото звездно преобразяване на Прея беше толкоз безапелационно, че ѝ донесе победа в шоуто. В епизод 1 на шоуто тя изпя „ Living in America “ на огромния Джеймс Браун. Видяхме я и като Шакира, Ъшър, Сийл, Major Lazer, Николина Чакърдъкова, Тони Брекстън, Кичка Бодурова, Антонио Бандерас, Никол Шерцингер, Арета Франклин и 100 Kila.

Прея е следващата звезда, която поканихме да взе участие в иницативата ни „ 10-те най на… “. Ето нейната десетка.

1. Как би се описал(а) с 3 положителни и 3 отрицателни думи?
Оптимист, любознателна, надарена.
Нерешителна, недисциплинирана, разсеяна.

2. Когато станеш сутрин… е обяд.

3. Най-добре се чувстваш, когато… съм с обичаните си хора и приключенстваме.

4. Какво би правил(а) на драго сърце, само че все не ти остава време?
Много желая да се науча да шия… И на това ще му пристигна времето.

 Снимка: Владислав Филипов

5. Когато искаш… от време на време е задоволително даже единствено доста мощно да искам нещо, с цел да се извърши.

6. Когато си на път, обичаш да слушаш… цели албуми. Тогава най-добре ги схващам.

7. Кое е най-ценното нещо, което си научил(а) в живота си?
Че би трябвало да цениш това, което имаш и че би трябвало да се отнасяш с всички хора добре, без значение дали ги познаваш, или не и дали ги харесваш, или не, тъй като от време на време даже „ неприятните “ хора имат потребност от положителни страсти, и може би тъкмо неналичието им ги е направила „ неприятни “.

8. Коя е най-нелепата неточност, която постоянно повтаряш?
Да не се захвана да осъществявам концепциите си.

9. С кого би искал(а) да се смениш за един ден и за какво?
Бих се сменила с някой мъж. Смятам, че по този начин доста по-добре ще схвана природата им.

10. Как си представяш живота си след 10 години?
Ооо, не желая да си го представям толкоз напред, желая изненади и непредвидени завършения да ми се случват непрекъснато до тогава. Мога да го обобщя единствено като „ благополучен “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР