Превръщането на двор на красива къща в центъра на Варна,

...
Превръщането на двор на красива къща в центъра на Варна,
Коментари Харесай

Спряха леенето на бетон до архитектурен паметник във Варна

Превръщането на двор на красива къща в центъра на Варна, архитектурен монумент, в " преместваема зимна градина " към заведение наоколо, провокира възмущението на жителите на морската столица.

След подаден сигнал, кметът Благомир Коцев е спрял монтажните действия. Причината, която оповести той в обществените мрежи - неразбираемият статут на дворното пространство, който поражда подозрение за законосъобразността на градежа.

Бетонът се е изливал късно в петък вечерта, което провокирало подозрение у минувачи, които алармирали общината.

Според Министерство на културата само постройката е архитектурно-строителен монумент на културата, оградата на парцела не е достоверна и това е станало съображение за издаване на позволение от страна на предходната администрация за нейното срутване. Оградата е променяна още през 1994 година, когато е придобила досегашния си тип.

Не излиза наяве, обаче, дали и дворът не е достоверен – това е и повода да спрем машините. Там има издадено позволение за създаване на преместваем обект, систематизиран като „ зимна градина ". Да, постройката е архитектурен монумент и е под опеката на Министерство на културата, само че точно локалната власт в лицето на Община Варна и кметство „ Одесос " съгласуват с страната актуалните строителни действия през ноември, 2022 година, написа пресцентъра на Община Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР