Превозването на пътници по първата част от третата линия на

...
Превозването на пътници по първата част от третата линия на
Коментари Харесай

Третият лъч на метрото ще се ползва от април-май 2020 г.

Превозването на пасажери по първата част от третата линия на софийското метро ще стартира евентуално през април - май 2020 година Това стана ясно от думите на шефа на столичната компания " Метрополитен " инж. Стоян Братоев по време на чуване в общинската комисия по превоз в понеделник.

В този период може да бъде публично пуснато придвижването в правата от " Красно село " до пл. " Патриарх Евтимий ". Строителството на подземната железница към този момент е завършило, само че влаковете не се движат с пасажери, защото към момента вървят тествания на автоматизираните системи. Те се вършат от компанията " Сименс ", която доставя влаковете за третата линия и построява системите за тях. По контракт срокът на тестванията е 9 месеца след завършването на построяването. Той към този момент е към края са за две от станциите, само че за други три тестванията са почнали през август и септември и по контракт би трябвало да приключат през април-май.

За да се пусне правата, би трябвало да са тествани системите в цялата права от 5 станции. Според Братоев е допустимо тестванията да приключат и по-рано, по тази причина той не се заел с публична
дата за стартирането на метрото от " Красно село " до центъра.

Отсечката от центъра до бул. " Владимир Вазов " се чака да бъде пусната през лятото.

Все още не е завършило построяването на станциите от " Красно село " до " Овча купел ". Те би трябвало да са подготвени при започване на 2020 година, а по-късно и по тази права ще текат тествания. При старта на строителството на този сектор беше оповестено, че той ще е подготвен през 2019 година Същият беше и срокът за правата от " Красно село " до бул. " Владимир Вазов " (сега ще се пуска на две части). 
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР