Превозвачите пак плашат с протести в БрюкселСъюзът на международните превозвачи

...
Превозвачите пак плашат с протести в БрюкселСъюзът на международните превозвачи
Коментари Харесай

Превозвачи плашат с протести в Брюксел, ако не получат подкрепа в ЕП

Превозвачите отново плашат с митинги в Брюксел Съюзът на интернационалните превозвачи ще провежда многонационален митинг в Брюксел, в случай че България не получи поддръжка по противоречивите текстове в „ Мобилен пакет 1 “ при гласуването в Европейския парламент при започване на юли, съобщи Ангел Траков, ръководител на Управителния съвет на Съюза. Причина за п ланиране на крайната мярка е решението на евродепутатите от края на предходната седмица да отхвърлят гласуваните в Транспортната комисия текстове, които за пръв път позволиха компромис във връзка с българските претенции.
 
Последното решение на Европарламента ни отдалечава от търсения компромис , сподели изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев. Създалата се обстановка ни кара да мислим, че старите страни членки нямат желание да се съобразят с каквито и да е причини от новите страни в блока , посочи той.
 
 Затварянето на автомагистрали и инициирането на референдум за излизане от Европейския съюз са крайни ограничения, само че ще се наложи да бъдат употребявани, в случай че в европейските институции няма разговор, чуваемост и причини, съобщи Ангел Траков.
 Ангел Траков, ръководител на Управителния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков, ръководител на Управителния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи/БГНЕС
" Всички знаем, че автомагистрала се затворя с ТИР, единствено с един ТИР. Не желаеме да стигаме до обстановка да затваряме автомагистралите към Европа, желаеме градивен разговор с европейските овластени структури. Преди техния триалог желаеме причини и лоялно обмисляне със страните членки непринудено, в духа на европейските полезности за общ пазар и равнопоставеност. Съвсем скоро, при започване на юли още веднъж има гласоподаване в Екологичен потенциал, ще изчакаме да забележим какво ще се случи там. В рамките на няколко дни имаме период, в който ще предложим още веднъж текстовете към нашите евродепутати, с цел да могат да търсят те съидейници и съдружници в битката. Ще изчакаме гласуването и оттова нататък към този момент ще подготвим бъдещите си дейности като митинги ", сподели той.-->
 Изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев Изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев/БГНЕС
Решението на евродепутатите от предходната седмица , което отхвърля гласуваните в транспортната комисия на Екологичен потенциал текстове, ни отдалечава от намирането на търсения компромис, акцентира Йордан Арабаджиев. " Създалата се обстановка ни кара да мислим, че старите страни членки нямат никакво желание да се съобразят с каквито и да било причини от новите страни, които чисто географски попадат в периферията. За всички нас от тези страни предложенията са неприемливи, тъй като във връзка с интернационалния превоз географията е значима ", сподели той.
 
От Съюза на интернационалните превозвачи показаха, че са подготвили текстове, които да бъдат импортирани за разискване и гласоподаване в Европейския парламент и приканиха всички 17 български евродепутати да ги поддържат и да се опитат да привлекат съидейници от другите наранени страни от Централна и Източна Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР