Превозвачи в цялата страна ще протестират днес, като превоз на

...
Превозвачи в цялата страна ще протестират днес, като превоз на
Коментари Харесай

Превозвачи в цялата страна излизат на протест

Превозвачи в цялата страна ще стачкуват през днешния ден, като транспорт на пасажери в огромна част от маршрутите няма да има. Исканията им са за понижаване на акциза на горивата с 50%, както и отсрочване на плануваното разширение на толсистемата.

В София главната част от протестиращите тежкотоварни коли са при двореца " Врана ". Те са паркирани в последна дясна лента. За момента придвижването се прави обикновено. Не е планувано блокиране. В 10.30 ч. към 30 рейса, в които ще бъдат качени водачи, ще се насочат към " Александър Невски ", където ще бъде направено спокойно шествие.

В 8 часа бе затворено кръстовището на Петте кьошета, а малко по-късно на Лъвов мост и на Сточна гара от протестиращите от сдруженията на столичния градски превоз. Те упорстват страната да обезпечи средства за дофинансиране на бранша поради скъпия ток и природен газ.

Превозвачите са останали удовлетворени от срещата през вчерашния ден с представители на страната и смекчения звук на разговора сред тях.

По съответните им претенции обаче няма нищо решено, което държавното управление да е изготвило като мярка, сподели Димитър Димитров от Камарата на автобусните превозвачи.

" Ще продължат срещите. Излизаме на митинг, само че сме поели ангажимент митингът да е кротичък. Ще бъде спазен законът, ще се съобразим с всички хора, които ще вървят на матури, всички хора, които пътуват, тъй че да не се затварят пътища.

От тяхна страна беше стихотворец задължението репресията към транспортните компании в България да спре, да спрат да се записват номера, да спрат да се притискат хора да не излизат на митинги. "

От сектора споделиха още, че природен газ те не употребяват и в областта на превоза, работят законно и начисляват налог добавена стойност, регистрирани са по Данък добавена стойност и надлежно техните разноски се възвръщат.

Общият брой на транспортните средства, които ще вземат присъединяване в националния митинг на превозвачите ще е 600.

Ефективна стачка провеждат работещите в автобусния и тежкотоварен превоз в Благоевградска област. От 9 до 17 часа рейсовете няма да обслужват градските линии, няма да правят и транспорти по регионалната, междуобластните и републиканската пътна мрежа. Протестен автопоход ще има и някои сектори по съществени пътни артерии.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " също ще има митинг на компании и работещи в тежкотоварния превоз. Не са изключени блокади на основни места. Участниците в ефикасната стачка упорстват за незабавни ограничения за избавяне на бранша.

Плевен се причислява към националния митинг на превозвачите. Нито един рейс няма да се движи в региона от 9 до 17 часа.

Също от 9:00 до 17:00ч. стопира междуселищният превоз в Бургаска област. В града няма да има протестно автошествие на превозвачи, ще се блокира придвижването единствено на товарните коли по улица „ Крайезерна “.

Протестът на превозвачите в Пловдив ще стартира в 9:30 и ще продължи до 22 ч. като се чака в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Камионите ще бъдат ситуирани в крайната дясна лента на входните 5 булеварда.

От 10 до 12 часа през днешния ден се преустановяват всички автобусни транспорти на територията на община Дупница. До началния час на митинга транспортните компании ще извършват курсовете си по разписание. Не е оповестено дали ще има блокирани пътища и кръстовища.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР