Превозвачи от Бургас изказват мнение, че условията и реда за

...
Превозвачи от Бургас изказват мнение, че условията и реда за
Коментари Харесай

На транспортния бранш трябва да се помогне веднага, настояват превозвачи от Бургас

Превозвачи от Бургас изричат мнение, че изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели, с цел да запазят работните места, са мъчно изпълними и в огромната си част ограничаващи за транспортния отрасъл . Един от тях е притежателят на транспортна компания „ М-Бус ” Румен Христов, който декларира:
“Заявената спешна мярка в настоящия си тип най-малко за нас не е спешна. В удостоверение на този факт, след извършени съвещания, излиза наяве, че съвсем никоя компания за публичен транспорт на пасажери в Бургаска област няма да предприеме дейности да се възползва от нея . Причините са съществуващите затрудняващи и в по-късен стадий обременяващи бюрократични условия и условия. Това явно демонстрира, че мярката не работи добре и никога не е спешна, тъй като на сектора би трябвало да се оказва помощ в този момент, незабавно ”.
Поради тази причина Христов е изпратил писмо до министъра на превоза и осведомителните технологии Росен Желязков, регионалния шеф на област Бургас Вълчо Чолаков, кмета на Бургас Димитър Николов и други институции, в което упорства държавната и общинската власт да оказват помощ за разрешаване на проблема.
„ В сегашния миг при тази обстановка за нас най-малка загуба като транспортна компания носят дейностите, които са напълно прекратени, тъй като по отношение на тях имаме финансови задължения само за средства за работна заплата и спомагателни заплащания към тях. При отчасти преустановилите работа чиновници, които работят няколко часа на ден, загубата е по-голяма, тъй като те правят някаква активност, от която формираме пагубно ниски доходи, които съставляват голяма загуба. Най-голямата загуба ни носи личният състав, който е непрекъснато ангажиран с реализирането на по този начин нужната услуга по обезпечаване на пътнически транспорт, тъй като това е услуга в интерес на обществото и то не би следвало да бъде лишавано от нея ”, изяснява още шефът на компанията.
От „ М-Бус ” показват три вероятни решения на казуса. Те са - ограниченията на страната да подсигуряват непосредствено подкрепяне на потърпевшите. Ако това не е допустимо общините и страната през бюджетите си да намерят средства и да подкрепят компаниите, или да се даде опция на компаниите да преустановят активността си до нормализация на обстановката.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР