Превозвачи излизат на ефективен протест срещу високите цени на горивата

...
Превозвачи излизат на ефективен протест срещу високите цени на горивата
Коментари Харесай

Превозвачите на протест заради цените на горивата

Превозвачи излизат на ефикасен митинг против високите цени на горивата на 27 април. Той ще се организира в огромните градове в страната. Исканията на сектора заключи Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи, заяви БНР.

" Премахване за интервал от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което ще докара до поевтиняване на горивата с към 10-15 ст. за всеки български гражданин; понижение на акциза на горивата с 50% за интервал от 6 месеца поради нуждата от нотификация обаче от страна на Европейската комисия настояваме до приемането на такава със задна дата – 1 април, страната да възвръща непосредствено на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от към този момент платения данък ", съобщи Арабаджиев.

Превозвачите регистрират, че за осъществяването на поставените от тях претенции ще е належащо време и дават период на кабинета до 18 май. Ако това не се случи, те заплашват с народен митинг и затваряне на автомагистрали и контролно-пропускателни пунктове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР