Превишил ли е полицаят правомощията си, или е изпълнил своя

...
Превишил ли е полицаят правомощията си, или е изпълнил своя
Коментари Харесай

Превишил ли е правата си полицаят, застрелял Светльо? Адвокатите са разделени

Превишил ли е служителят на реда пълномощията си, или е извършил своя дълг? Тези полярни отзиви се породиха, откакто чиновник на реда простреля и умъртви 18-годишен юноша при гонене в София.

Темата разясниха юристите Антония Петрова-Батинкова и Николай Хаджигенов.

„ Дали е извършил дълга си – да, в случай че беше палача той не е. Нека разгледаме хипотезата вярно – в случай че полицейските чиновници заварват причинителите върху топлия още мъртвец, и момчето тича с оцапан с кръв нож, тогава стрелбата по него би била оправдана. Когато твърденият обир е осъществен часове по-рано или дни по-рано, тъй като информацията към момента не е известна, да стреляш по човек, който бяга в тъмното… “, разгласи Хаджигенов.

Според него Министерство на вътрешните работи лъже за обстоятелствата по случая и назова информацията от министерството „ полицейски хуморески “, написа bTV.

Антония Петрова-Батинкова изрече съболезнования на майката на умрялото момче, само че отбрани дейностите на служителя на реда.

 
„ Да не забравяме, че нападнатото, ограбено и ударено с железен кол момиче в 5 ч. сутринта също има майка. Това можеше да сме ние или наша другарка, или наша щерка “, посочи Батинкова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР