Превишена скорост е безспорно е най-разпространеното нарушение на правилника на

...
Превишена скорост е безспорно е най-разпространеното нарушение на правилника на
Коментари Харесай

Хванат с превишена скорост джигит: Облада ме дух! Оказа се обладан от дрога

Превишена скорост е несъмнено е най-разпространеното нарушаване на правилника на придвижване, а когато водачите са спрени от органите на реда измислят какви ли не оправдания.

На доста места по света то се записва от камери и връзката сред отговорния водач и органите на реда е сведено да най-малко - връчват ти фиша и следва заплащане.

Във Франция обаче към момента жандармеристите, които наблюдават за извършители на пътищата, са принудени да изслушват оправданията на виновниците. Изданието L`argus е събрало част от най-нелепите извинения, които водачите са дали пред органите на реда.

Най-честото опрощение на французите, които летят с километри над позволените е потребността от тоалетна. Наскоро водач, движещ се със 180 км/ч при ограничаване 80 км/ч декларирал пред спрелите го униформени, че има прекалено налягане в пикочния мехур. Негов сътрудник, който карал с 27 км/ч повече от разрешеното, пък се оплакал от диария и помолил жандармеристите да не го приближават, с цел да се избегнат произшествия.

„ Не желаех да поръчка ми в Макдоналдс да изстине ", декларирал различен водач, който бил засечен да ръководи колата си със 174 км/ч в сектор, където ограничаването е 80 км/ч. И противоположното – измежду най-често срещаните оправдания са това, че индивидът бърза да се прибере, защото е купил замразена храна и тя ще се скапе, в случай че не я сложи в хладилника.

Има обаче и много, меко казано, странни пояснения. Един „ играч “ декларирал, че е обладан от духа на Михаел Шумахер. Той бил арестуван и пратен в болница, където се оказало, че е обладан от използвана дрога, написа Automedia.bg. Като цяло, доста от водачите се оправдават с обсесивно-компулсивно разстройство, което кара стрелката на скоростомера да бъде сложена в красиво отвесно състояние - на 110 км/ч. Един подобен „ перфекционист “ е заловен със скорост от 142 км/ч при ограничаване от 50 км/ч.

Някои водачи изясняват превишеното на скоростта с механически аргументи – просто желали „ да поддържат колата си в положително положение и по тази причина прочиствали катализатора “.

Сред най-нелепите пояснение обаче е това на кмета на градчето Курсел-Епайел – Жан-Луи Енон, който е заловен да кара със 145 км/ч. Той декларирал, че преди малко е измил колата си и дал газ, с цел да може тя да изсъхне по-бързо. Това, несъмнено, не попречи на чиновниците на реда да му вземат книжката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР