Преведехме ви през ключовите моменти от седмицата, която грабна заглавията

...
Преведехме ви през ключовите моменти от седмицата, която грабна заглавията
Коментари Харесай

Какво научихме от разследването за COVID тази седмица

Преведехме ви през основните моменти от седмицата, която сграбчи заглавията – и какво научихме.

Нерешителност и безпорядък

< p> Основната тематика, която излезе от чуванията, беше очевидният хаос, който се разигра зад вратата на номер 10 и какъв брой време лиши на виновните хора да създадат огромните диалози - изключително на министър-председателя.

В писмени доказателства към следствието най-старшият консултант на Борис Джонсън, Доминик Къмингс, допуска, че този началник е бил заплеснат от отговорностите си, защото построяването е почнало при започване на 2022 година - с „ бракоразвод за завършване “, „ финансови проблеми “ и тогавашната му другарка желае с цел да „ завърши оповестяването на техния годеж “.

Междувременно господин Джонсън „ искаше да работи върху книгата си за Шекспир “.

Запитване за Коронавирус: Държавните чиновници „ желаеха “ хората да се разболеят от ковид дни преди оповестяването на блокирането

Загрижеността на учените по отношение на вируса нарастваше през януари и февруари и в други страни започнаха да се разиграват плашещи подиуми.

Но към момента изглеждаше сдържаност за деяние, съгласно работещите на Даунинг стрийт, и доста високопоставени фигури - в това число господин Джонсън - взеха половинката си отмора без значение от това.

На началото на март, някогашният шеф по връзките на господин Джонсън, Лий Кейн, изпрати известие до господин Къмингс, потвърждавайки, че министър председателят „ не счита, че [пандемията] е огромна работа и той не мисли, че може да се направи нещо и неговият фокус е другаде ".

Той добави: „ Той счита, че ще бъде като свински грип и счита, че главната му заплаха е да накара стопанската система да се срине. "

Бившият шеф по връзките Лий Кейн е запитан в случай че Даунинг стрийт беше в „ безпорядък “

В друго известие сред двата дни преди първото блокиране на Обединеното кралство да влезе в действие, господин Къмингс сподели, че министър-председателят се „ топи “ и се е „ върнал в режим „ Челюсти “ “ – базирайки се на кмет във кино лентата от 1970 година, който поддържаше плажовете отворени макар нападенията на акули.

Главният консултант сподели, че е предизвестил господин Джонсън за взривяването на NHS „ като филм за зомби апокалипсис “ на 12 март – 12 дни преди въвеждането на блокирането - и на идващия ден най-сетне беше взето решение за деяние.

Но въпреки всичко бяха нужни още 11 дни, с цел да се приложи блокирането, като господин Кейн упрекна дните на „ съмнения “ от премиера.

„ Системата работи най-добре, когато има ясна тенденция от номер 10 и министър-председателя “, написа той в своите показания. „ Тези моменти на колебливост доста повлияха на темпото и яснотата на взимане на решения в държавното управление. “

Прочетете повече:
Ключови WhatsApps от следствието на Коронавирус
Анализ: Разследването разкрива неповторимо отровен, унищожителен набор от човеци

Г-н Кейн също сподели на запитването, че „ всеки, който е работил с министър-председателя за избран интервал от време, ще се изтощи с него от време на време “, защото той може да бъде „ много провокационен персонаж за работа “ заради неговата колебливост.

И тази липса на увереност наподобява продължи през цялата пандемия, като господин Кейн сподели, че министър председателят още веднъж се е поколебал по отношение на блокирането на прекъсвача през 2020 година, тъй като това е „ доста срещу какво има в неговата политическа ДНК ".

" [Г-н Джонсън] се усещаше раздран, когато доказателствата от една страна и публичното мнение и научните доказателства бяха доста внимателни, мудни - съвсем несъмнено ще би трябвало да създадем друга мярка за угнетяване, тъй че би трябвало да имаме поради това - [докато] мнението на медиите и сигурно задната част на партията на торите го тласкаха мощно [в] другата посока “, сподели той.

Бившият основен консултант на Борис Джонсън споделя, че министър председателят е бил прочут като „ количка “

Г-н Кейн заключи, че Коронавирус е „ неверната рецесия за набора от умения на този министър-председател “, добавяйки: „ Това изисква бързи решения и имате потребност от хора, които да поддържат курса и да имат тази мощ имайте поради да вършиме това за нескончаем интервал от време, а не непрестанно да отменяте нещата, тъй като там са проблемите. "

Г-н Къмингс застана зад малко по-суровото си мнение.

Той сподели текст в който той назова министрите „ безполезни шибани свине, простаци [и] c**** “, в действителност „ подценява позицията, както демонстрираха събитията през 2020 година “.

Липса на проект

Докато обществеността търсеше помощ от държавното управление, защото страната беше наранена от рецесия, доказателствата, предоставени на следствието, сочат, че не са били готови за това, което следва.

Заместник-секретарят на кабинета Хелън Макнамара сподели тя осъзна в какви проблеми е Обединеното кралство на 13 март 2020 година - 10 дни преди първото национално блокиране - след диалог със чиновник на Министерството на здравеопазването, Марк Суини, на който „ беше казано от години, че има цялостен проект “ за пандемия.

„ Но нямаше проект “, сподели й той.

Г-жа Макнамара разказа по какъв начин по-късно влезнала в кабинета на министър-председателя, където господин Къмингс седнал с други висши чиновници и им сподели: „ Мисля, че сме безусловно по дяволите, мисля, че тази страна върви към злополука, мисля, че ще убием хиляди хора. “

Бивш топ държавен чиновник, Хелън Макнамара споделя, че е предизвестила висшия екип на Борис Джонсън, че „ страната върви към злополука “

Попитана доколко вземащите решения взеха под внимание етническите малцинствени групи, жертвите на домашно принуждение и други в навечерието на налагането на национална локдаун, господин Къмингс сподели: „ Бих споделил, че целият този въпрос беше съвсем напълно ужасяващо подценен от цялата система за обмисляне. “

Той сподели на следствието, че няма проект за отбрана на най-уязвимите, потвърждавайки, че кабинетът Офисът даже се беше опитал да „ блокира “ номер 10 от използването на подобен.

Но съгласно свидетелства от основния персонален секретар на господин Джонсън, Мартин Рейнолдс, тогавашният министър-председател „ духа горещо и студено “ за новосъздадените проекти за справяне с зараждащите жизненоважни проблеми, водещи до „ доста сложни последствия “ за страната.

Г-н Рейнолдс сподели, че когато вземе решение за курса на деяние, „ в границите на часове или дни, той ще заеме противоположна позиция ".

Хаотична картина на Даунинг стрийт беше нарисувана от Мартин Рейнолдс, някогашен основен частен секретар на Борис Джонсън

Неговите доказателства бяха отразени в известия от ръководителя на държавната работа Саймън Кейс до господин Къмингс, обвиняващ господин Джонсън за " смяна на стратегическата посока " и заявяване, че " не може да води ".

" ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ! " написа господин Кейс, добавяйки: „ Правителството [sic] в действителност не е толкоз мъчно, само че този човек в действителност го прави невероятно. “

Но рецензиите на господин Кейс не бяха лимитирани до шефа, обвинявайки „ слабите екип " към него също - акцентирайки тогавашния министър на опазването на здравето Мат Ханкок, тогавашния министър на образованието Гавин Уилямсън и ръководителя на тестванията и следенето Дайдо Хардинг.

Доверието на господин Хенкок

господин Хенкок беше подложен на доста рецензии по време на чуванията през седмицата.

Г-жа Макнамара сподели на следствието, че той е посочил „ нуклеарни равнища “ на убеденост при започване на пандемията, описвайки една изключително „ разтърсваща “ среща, откакто тя изрази съчувствието си, че работата му на фона на Коронавирус би трябвало да е била сложна.

„ Той ме увери, че „ обича “ отговорността “, сподели тя. „ И с цел да показва това, той зае позиция на батман пред стаята на кабинета и сподели: „ Те ги хвърлят по мен, аз ги нокаутирам “.

Но обвиняванията надвишиха бравадата.

Г-жа Макнамара също твърди, че господин Хенкок „ постоянно “ е казвал на сътрудници от Даунинг стрийт неща, „ които по-късно са разкрили, че не са правилни “.

Това обвиняване беше подкрепено от господин Къмингс, който даде образец с тогавашният здравен секретар „ пося безпорядък “, като продължи да упорства през март 2020 година, че хората без признаци на суха кашлица и температура е малко евентуално да страдат от ковид.

На по-грубия си език той също разказва господин Ханкок като „ потвърден измамник “, „ изпускател на проблеми “ и „ к*** “.

Доминик Къмингс споделя, че е изпратил имейли до Борис Джонсън, че е бил „ измамен “ от Мат Хенкок

До април 2020 година имаше „ липса на убеденост в това, което той сподели, че се случва, в действителност се случва “, сподели госпожа Макнамара.

Това включва господин Ханкок, който сподели, че нещата са под надзор или се подреждат на срещи, единствено с цел да се появи след дни или седмици, че „ в действителност не е по този начин “.

Имаше „ модел на усмиряване, че нещо е безусловно наред, и по-късно разкриване, че е доста, доста надалеч от добре “, добави тя.

Андрю О'Конър KC, юристът на следствието, попита госпожа Макнамара: „ Връща ли се към обстоятелството, че господин Ханкок постоянно е казвал на хората неща, които по-късно са разкрили, че са били правилно ли е? “

„ Да “, отговори тя.

Сър Саймън Стивънс, който беше началник на NHS Англия по време на пандемията, твърди, че по време на полемики какво да се прави, в случай че NHS беше сломен, господин Хенкок смяташе, че „ той – вместо, да речем, здравната специалност или обществеността – би трябвало в последна сметка да реши кой да живее и кой да почине “.

Здравният началник добави: „ Определено желаех да обезсърчи концепцията, че обособен държавен секретар, с изключение на в най-изключителните условия, би трябвало да взема решение по какъв начин ще бъдат предоставени грижите. „ В по-голямата си част, да. “

Говорителят на някогашния министър сподели: „ Г-н Хенкок поддържа следствието от самото начало и ще отговори на всички въпроси, когато даде своите показания. “

Мизогиния

Г-жа Макнамара сподели на запитването за „ необикновено възходящия “ метод на държавното управление към ковид при започване на пандемията, в това число шокиращото разобличаване, че министрите седяха „ смеейки се на италианците “ на срещи, до момента в който вирусът се разпространяваше страната.

Тя сподели, че господин Джонсън е „ убеден, че Обединеното кралство ще успее “ и нейните „ инжекции на нерешителност “ през януари и февруари 2020 година „ не са регистрирани “.

Защо? Е, госпожа Макнамара сведе това до „ токсична “ и мизогинистична просвета в номер 10, която видя „ дамите да бъдат пренебрегнати “.

Уестминстър и Уайтхол са „ ендемично сексистки “ среди, добави тя, само че номер 10 и офисът на кабинета стана още по-лош по време на пандемията, когато дамите трябваше да „ изключват екраните си “ на срещи в Zoom или „ седяха на задния ред “ и „ рядко говореха “.

В резултат на „ мачо “ просвета, някои въпроси бяха пренебрегнати, в това число по какъв начин да се помогне на жертвите на домашно принуждение, въздействието върху болногледачите, проблемите с грижите за децата и достъпа до аборти. това, което правехме, беше да вземаме решения, които щяха да окажат въздействие върху живота на всички, и това означаваше доста действителни хора и действителни последици “, сподели някогашният държавен чиновник.

„ Не мисля, че в миналото е имало обърна задоволително внимание на това. "

Хелън Макнамара споделя, че Борис Джонсън е отхвърлил предизвестията при започване на пандемията

Попитана по отношение на потреблението на четири букви от страна на господин Къмингс, с цел да я опише, тя сподели, че това е " по едно и също време изненадващо и не е изненадващо за мен и не знам кое е по-лошо ".

Тя добави: „ Разочароващо е за мен, че министър-председателят не го разбра за потреблението на някои от тези насилствени и мизогинистичен език. "

Отношението на господин Джонсън към възрастните хора

В изключително неприятни разкрития за фамилиите на починалите, методът на господин Джонсън към възрастните хора беше издигнат по време на чуванията. < /p>

Бележки от някогашния основен академик на държавното управление сър Патрик Валънс от август 2020 година разказват „ подлудял набор от замени “ с министър-председателя, като споделят, че той е „ захласнат от възрастните хора, които одобряват ориста си и оставят младите да се оправят животът и стопанската система вървят ".

Друга записка от сър Патрик, показана на следствието и датирана от декември 2020 година, разкрива въздействието на по-широката партия на торите върху вземането на решения в номер 10, като се споделя, че до момента в който министър председателят е работил рано и „ обществеността е с него “, редица от неговите депутати не бяха.

Ключовият теоретичен консултант написа: „ [г-н Джонсън] споделя, че неговата партия „ счита, че цялата работа е жалка и Коронавирус е просто природа метод за справяне със старите хора - и не съм изцяло сигурен, че не съм склонен с тях. Много умерени хора считат, че е малко прекомерно. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР