Превърнали се в масови и повсеместни, рокадите в ръководствата на

...
Превърнали се в масови и повсеместни, рокадите в ръководствата на
Коментари Харесай

Рокади безкрай: Лечева уволни кадрите на Василев от тотото

Превърнали се в всеобщи и повсеместни, рокадите в управленията на обществените сдружения застигнаха и държавното тото. Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева уволни назначените фрагменти от своя предходник и разколник от „ ИТН “ Радостин Василев. Тя е освободила както изпълнителния шеф, по този начин и членовете на Управителния съвет. Документите, формализиращи решението на новата власт, към този момент са подадени в Агенцията по вписванията.

Рокадите бе частично предизвестена – предходната седмица Лечева намерено разгласи, че е открила проблеми в работата на спортния тотализатор, който в това време дефинира като „ доста значим за финансирането на федерациите “.

В заповедта на спортния министър се акцентира, че задачата на рокадите е тотото, което е монополист на пазара на моментни лотарийни игри, да усили приходите си.

Той (бел. р. - тотализаторът) би трябвало да се управлява професионално, а в изискванията на монополна среда, която законодателят е основал, се чака сензитивно нарастване на приходите, както и усъвършенстване, целенасоченост и цялостна бистрота при разноските “, изяснява уволненията Лечева.

С рокадата на процедура назначеният от Радостин Василев за изпълнителен шеф Александър Тодоров се задържа на поста едвам към половин година. Припомняме, че той бе народен представител от „ ИТН “ и напусна Народното събрание поради позицията в тотото.

Същевременно Лечева смени управлението и на второто държавно сдружение под опеката на ММС, а точно „ Национална спортна база “ ЕАД
Новите лица в тотото
За изпълнителен шеф е назначен Ангел Иванов. Според данните от ведомството той е началник в областта на корпоративните финанси, бизнес администрацията и интернационалното банкиране. Справка в LinkedIn демонстрира, че разполага с опит във финансовия разбор и ръководството на риска, в това число и в Уникредит Булбанк.

Още четири нови лица влизат в УС на сдружението.

Сред тях е Таня Андреева, която е правист с над 20-годишен опит със стаж и в спортното министерство. Галина Чернева също има юридически опит, като също така се връща на познато място – в продължение на четири години сред 2005 и 2009 година тя е била член на УС на тотализатора.

Гея Колекчова е с финансов опит и обучение в УНСС и Cotrugli Business School в Хърватия. Сертифициран член на Институт по планов мениджмънт, Съединени американски щати, тя има 15-годишен опит в ръководство и оценка на капиталови планове, финансирани от европейските структурни и капиталови фондове.

Радослав Щербаков също е с опит във финансите, в това число и в обществената сфера – бил е основен счетоводител в Националния застрахователен институт и министерството на опазването на здравето.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР