Превантивни мерки за утрешния протест (на 10 септември), обявен предварително

...
Превантивни мерки за утрешния протест (на 10 септември), обявен предварително
Коментари Харесай

СДВР готви строг режим за протеста на 10 септември

Превантивни ограничения за утрешния митинг (на 10 септември), разгласен авансово също за "народно въстание ", ще вземе столичната полиция, с цел да препятства ексцесии и вълнения, каквито се разиграха в нощта на 2 септември.

Ще бъдат образувани повече контролни пунктове на площад "Независимост " за инспекция и недопускане на лица в пияно положение и с пиротехнически средства, стана ясно на брифинг.

Ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с огромен багаж. Забранено е носенето на пиротехника и рискови предмети.

От полицията прецизираха, че досега има подадени две заявки за митинги.

"Увеличават се контролните пунктове, спрямо предходния път. Взели сме ограничения, във връзка с протестните мероприятия са построени тези контролни пунктове за лица, които биха могли да основат проблеми. Длъжни сме да чакаме всичко. Не желаеме да ограничим жителите от право на митинг, само че се постанова, с цел да подсигуряваме сигурността на всички ", сподели началникът на отдел "Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи Радослав Стойнев.

Той посочи, че няма декларирана информация за идващи на митинга от страната. Попитан дали се чакат агитки и ултраси, Стойнев разяснява: "Не мога да кажа, само че ние в тази ситуация сме длъжни да чакаме всичко ".

От Столична дирекция на вътрешните работи изрично отхвърлиха да употребяват услугите на охранителни компании.

"Категорично декларирам, че Министерство на вътрешните работи не употребява такива лица и съдействието на охранителни компании за обезпечаването на такива събития ", съобщи Стойнев във връзка лъжливи изказвания в обществените мрежи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР