Претърсват офиса на фирмата, създала системата за разпределение на делата

...
Претърсват офиса на фирмата, създала системата за разпределение на делата
Коментари Харесай

Претърсват офиса на фирмата, създала системата за разпределение на делата

Претърсват офиса на компанията, основала системата за систематизиране на делата

Прокурори и служители на реда претърсват офиса на компанията " Смарт Системс 2010 ", основала системата за систематизиране на делата. Акцията е на ул. " Деян Белишки " в кв. " Борово ".

Акцията е обвързвана с следствието, което Софийската градска прокуратура води за определяне на операции в системата за инцидентното систематизиране на делата. То стартира след одитен отчет, който откри, че системата е уязвима и всеки с електронен автограф може да влезе в нея и да разпределя каузи. Имало е и два опита за офанзива през 2016 година

Сигналът бе подаден от петима членове на Висш съдебен съвет.

" Смарт системс 2010 " е компанията построила системата за 12 хиляди лв. през 2015 години. До момента бяха разпитани някогашният правосъден министър Христо Иванов, по чието време е внедрена системата, и компютърният експерт Васил Величков.

Преди време основният прокурор Иван Гешев предизвести, че има риск всеки седмокласник да влезе в системата за систематизиране на каузи.

Одитът на Висш съдебен съвет откри, че не е открита техническа опция за достъп до системата за инцидентно систематизиране на каузи от разстояние, без съответното лице да бъде авансово и ръчно оторизирано от виновните за това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР